Genijalno!

Izrezala je hrpu starih DVD-a i napravila nešto na što su svi ljubomorni!

 FRESH IDEES/
Još uvijek imate stare CD-e ili DVD-e koje više ne koristite? Evo sjajnog načina da ih pretvorite u jedinstvenu i zanimljivu umjetnost

Ideja upcyclinga je transformirati stare, beskorisne predmete u nove koji bi nam mogli biti korisni. U ovom članku dajemo vam ideju kako obnoviti stari okrugli vrtni stol tako što ćete ga ukrasiti lijepim mozaikom.

Ne treba puno truda da starom stolu dodate originalni štih. Nadalje, ovaj DVD mozaik možete lijepiti na: ormariće, komode, noćne ormariće. Zahvaljujući ovoj tehnici, uz malo strpljenja i kreativnosti, moći ćete kreirati jedinstven namještaj.

Potreban materijal:

  • Vruća voda
  • Stari vrtni stol
  • DVD-i
  • Škare
  • Super Glue Gel ljepilo (snažno gel ljepilo)
image
FRESH IDEES/

Okrugli vrtni stol s drvenom pločom i željeznim nogama

image
FRESH IDEES/

1. Ubacite DVD-e ili CD-e u vruću vodu na 3 minute da omekšaju

image
FRESH IDEES/

2. Pažljivo izrežite DVD

Prerežite DVD na pola škarama. Tako ih je lakše rezati na male komadiće. S druge strane, prije nego nastavite s ovim korakom, morate ukloniti prozirni sloj s DVD-a. Primijetit ćete da DVD ima dva sloja. Vrhom noža nježno odvojite prozirni sloj, počevši od vanjskog ruba DVD-a. Ovaj dio je beskoristan i možete ga baciti u smeće. Zatim izrežite dvije DVD polovice prema njihovim središtima do središnjeg prstena kako biste dobili nekoliko dijelova. Potom komade izrežite na nekoliko različitih dijelova. Sada možete koristiti obje strane DVD-a. Zanima vas njegov sjaj u svim duginim bojama za ovaj projekt.

image
FRESH IDEES/

3. Zaštite DVD-e

U tu svrhu koristite zaštitni sprej i prskajte ih iz različitih kutova kako ne bi požutjeli. Nadalje, nije sigurno da je ova metoda dovoljno učinkovita da zaštiti komade od lošeg vremena, zbog čega bi bilo dobro prekriti stol staklenom pločom

image
FRESH IDEES/

4. Lijepljenje komada

Na kraju morate zalijepiti različite komada na ploču stola. Za vaš okrugli vrtni stol bilo bi bolje raditi od sredine prema rubovima kako biste bili sigurni da će sve biti savršeno na svom mjestu. Ljepilo koje se koristi je Super Glue Gel (snažno cijanoakrilatno gel ljepilo tvrtke Loctite). Mora se primijeniti na svaki komad DVD-a. Drugo rješenje je premazati drvenu ploču stola ljepilom i zatim obložiti dijelove. Odlučite li se za ovu metodu, uzmite u obzir da je moguće da imate viška ljepila. Ne smije padati na sjajnu stranu izrezanih komadića. Za početak odaberite apstraktan uzorak.

image
FRESH IDEES/

Rezultat je nedvojbeno vrlo elegantan i skladan.

image
FRESH IDEES/

I eto ga, vaš lijepi stol je spreman!

image
FRESH IDEES/

Postavite stol na svjetlo u sobi kako biste se divili prekrasnom efektu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 18:10