UKRADI IDEJU

Fantastičan makeover male kupaonice

 

Najomraženija prostorija u domu, kada je riječ o renoviranju, mnogima je, uz kuhinju, kupaonica. Osim što je nećete moći koristiti u najboljem mogućem slučaju najmanje desetak dana, prilikom njezine adaptacije morate zaista biti dobro pripremljeni i promisliti o svakom detalju – od umivaonika, stojeće ili viseće školjke preko vodokotlića, pločica, kamena ili epoksi smole do grijanja i rasvjete.

Kupaonica danas čini vrlo važan dio stambenog prostora i osim svoje primarne funkcije, mora zadovoljiti i vrlo visoke estetske kriterije. Razlozi su moderan i ubrzan način života, koji je doveo do toga da kupaonica postaje prostor relaksacije i odmora od naporne svakodnevice, te tržište koje diktira trendove njihovih uređenja. Kako je ponuda izuzetno široka, krajnji odabir ovisi o budžetu kojim raspolažete, veličini kupaonice, idejama i željama. Lijepih primjera ima zaista puno, a danas vam želimo pokazati makeover jedne male kupaonice koja se nalazi u obiteljskoj kući. U nastavku pogledajte kako je kupaonica izgledala prije, a kako izgleda sada nakon makeovera i javite nam što mislite.

Vlasnici, mladi par s djetetom na putu, već su dulje planirali uloviti se u koštac i urediti ovu prostoriju u svom domu koja je dugo izgledala zastarjelo i bila u lošem stanju. Izblijedjele i slomljene pločice u tri različite nijanse ružičaste boje, stare instalacije i loša rasvjeta samo su neke od stvari koje je trebalo hitno izmijeniti. Sve u svemu, potpuni makeover je bio neizbježan.

Staru su kupaonicu u potpunosti srušili i krenuli s obnovom. Zamijenili su stare instalacije novima, zid između kade i tuš-kabine su srušili i postavili novu kadu s tušem. Za novu su kupaonicu odabrali jednostavnu kombinaciju boja: bijele metro pločice za zid, kako bi im kupaonica izgledala veća, postavili su u stilu riblje kosti te crne pločice za pod. Nova kada, WC školjka i umivaonik te novi detalji poput svjetiljka, slavina i tuša od mesinga učinili su od stare i dotrajale kupaonice prostor u kojem se danas vlasnici ugodno osjećaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 05:46