Istraživanje

Čak 65 % ukućana svađa se u ovoj prostoriji doma, a u jednoj skoro nikada nije stresno...

 /SHUTTERSTOCK

Jedno istraživanje se bavilo time u kojim prostorijama doma se ukućani najviše svađaju, a gdje su najopušteniji. Prema rezultatima, ukućani se najmanje svađaju ispred kupaonice. Iako bi možda mnogi pretpostavili da se baš tamo događa dosta sukoba (primjerice, oko toga tko će prvi ući i koliko će se unutra zadržati), istraživanje je pokazalo da nije tako. Prema istraživanju, tek je 7 % parova reklo da se svađa ispred kupaonice iz ovakvih razloga.

Prostorija koja, pak, izaziva najviše svađa među parovima je kuhinja. Naime, 15 % ispitanika otkrilo je da su baš u ovoj prostoriji doma najžešće svađe i prepirke s drugim članovima obitelji.

Dnevni boravak je većina ispitanika proglasila ‘oazom mira i sreće‘. Njih 65 % reklo je da je ova prostorija centar druženja, veselja i smijanja, a njih čak 54 % izjavilo je da se tu mogu maksimalno opustiti.

Prema autorima istraživanja postoji snažna veza između raspoloženja i odnosa među ukućanima i rasporedu prostorija u domu. Ako mislite da ima dosta negativne energije između članova vaše obitelji, možda je vrijeme da razmislite o promjeni rasporeda prostorija i/ili drugačijem uređenju. Preporuka je da bi svaki član obitelj trebao imati svoj kutak/mjesto za odmor i opuštanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 22:22