LEMON MARKET

Novo mjesto za druženje u Zagrebu: Super kombinacija odličnog uređenja i ponude

 Denis Butorac
Lemon Market funkcionira i kao bar pa na manjoj, intimnijoj terasi, velikoj terasi ili u interijeru

Ovaj vikend otvoren je novi, simpatični prostor u Zagrebu - Lemon Market, mjesto na kojem Zagrepčani mogu uživati u ukusnim koktelima i spritzevima!

Lemon Market je prvenstveno zamišljen kao mjesto za organizaciju događanja i svih vrsta proslava od festivala, manjih koncerata i vjenčanja pa sve do rođendana i korporativnih događanja. Upravo zato, kako bi se predstavio ovaj jedinstven koncept, povodom otvorenja organiziran je i prvi festival u suradnji s tri zagrebačka koktel bara: Blend barom, Peaches & Cream barom te A most unusual gardenom. U sklopu SOLO. Cocktails festivala, koktele kupujete na nekoj od kućica te potom u njima uživate na nekoj od naših terasa. Festival traje do 9. rujna, a radno vrijeme mu je od 17 do ponoći.

image
Denis Butorac
image
Denis Butorac

Lemon Market funkcionira i kao bar pa na manjoj, intimnijoj terasi, velikoj terasi ili u interijeru gdje možete uživati u kavi, sokovima, vinu, a posebno koktelima i spritzevima. Iza Lemon Marketa stoji ekipa iz A most unusual gardena, a uređenje potpisuje arhitektica Lana Trobentar Šimunić iz arhitektonskog ureda Lunixar

Osim zanimljive ponude, posebno je zanimljiva i lokacija na kojoj se smjestio Lemon Market, unutar kvarta gdje se otvorila mogućnost da se doprinese revitalizaciji samog prostora i ponudi se nešto novo u tom dijelu grada.

image
Denis Butorac
image
Denis Butorac
image
Denis Butorac

- Koncept uređenja Lemon marketa proizašao je iz dva smjera – jedan je dosadašnji pristup investitora u kreiranju ugostiteljskih usluga, a to je stvoriti atmosferu, ugođaj i doživljaj prostora u koji ćete se zaputiti s ciljem, a ne samo usputno svratiti na piće. Drugi smjer je sama frekventna lokacija koja je nametnula dodatne izazove – kako se zaštititi od buke i prometa, ali i dalje ostati vidljiv i prepoznatljiv, a ujedno stvoriti malu zelenu oazu unutar zone izgradnje velikog mjerila – govori na arhitektica.

Vanjski prostor podijeljen je na dvije terase sa sličnim, ali različitim karakterom – ona okrenuta prema Vukovarskoj ulici je manja, natkrivena i smirenijeg karaktera te zamišljena za kratka druženja i odmor tijekom radnog dana. Druga terasa je veća, razigrana materijalima, teksturama, platoima i tribinama te stvara prostor za opuštanje tijekom cijelog dana u maloj zelenoj oazi na sjecištu dva frekventna prometna pravca, ali i događaje različitih namjena.

image
Denis Butorac
image
Denis Butorac
image
Lemon Market

U unutarnjem prostoru su odabirom različitih i kontrastnih podnih obloga također stvorene dvije različite zone – nisko, klasično sjedenje na drvenoj podnoj oblozi, te visoko i neformalnije sjedenje u zoni ulaza, susreta, zoni prolaza konobara koje je popločeno istom keramikom koja povezuje unutarnji i vanjski prostor.

Zatečena pozicija šanka pokazala se kao najbolja varijanta te se uz njeno proširenje i otvaranje niskim i „oltarskim“ pultom dobila zona u kojoj može raditi veći broj zaposlenika, a iz koje se ujedno čitavo vrijeme komunicira sa zonom sjedenja i terase.

Ostaju još detalji uređenja interijera, poput fototapete/kolaža na zidu iznad klupe koja će temom biti povezana s lokacijom objekta, te ostali detalji koji će s vremenom spontano naći svoje mjesto u prostoru Lemona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 07:18