omiljena biljka

Što više raste, to više novca privlači: Dodajte 2 sastojka u teglu i drvo novca će rasti ludom brzinom

 /SHUTTERSTOCK

Krasula ili drvo novca je biljka koja se u Feng shuiju smatra magnetom za obilje. Ova vrsta sukulenata ima okrugle mesnate listove koji podsjećaju na novčiće, pa otuda i naziv drvo novca.

Krasula nije komplicirana za njegu, zahtijeva pravovremeno zalijevanje (što je iznimno rijetko tijekom zimskih mjeseci) i povoljno osvjetljenje. Prema vjerovanju, što više raste, to više novca privlačite. Malo ljudi zna da ova biljka može cvjetati, a njeni cvjetovi su simbol ljepote i obilja.

image
/SHUTTERSTOCK

Kako bi vaše stablo novca bilo zdravo, bujalo i puno cvjetova, pokušajte ga hraniti prirodnim sastojcima. Potreban joj je kalcij i fosfor koji pozitivno utječu na razvoj korijena, ali i na stvaranje novih mladica. Također, dušik potiče zelenilo biljke, ali s njim morate biti oprezni, jer u velikim količinama može nepovoljno utjecati na krasulu.

image
/SHUTTERSTOCK

Jedan od najboljih izbora za organsku prehranu krasule su ljuske jaja koje su izuzetno bogate kalcijem. Ljuske jaja sameljite u mlincu za kavu, pa 1 žlicu ovog praha pomiješajte sa šećerom i 1 žlicom zemlje. Sve dobro promiješajte, ulijte u posudu i zalijte biljku. Za dodatni učinak možete samljeti koru od banane, što je također odličan način za čuvanje cvijeta, piše Lovesensa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. travanj 2024 10:24