VAULT BY VANS

Pripremite se za vrtlarenje sa stilom. Vans i dizajnerica Nicole McLaughlin osmislili simpatične radne natikače

 Peter Sutherland/Vans
Izvorni dizajn vrtlarskih cipela izrađen je od stare vrtlarske torbe i dizajniran imajući na umu i održivost i funkcionalnost

Proljeće je stiglo, a to znači da je sezona vrtlarstva u punom jeku. Držimo oči širom otvorene za sve najnovije i najbolje u svijetu vrtlarstva što će nam omogućiti uspjeh u ovoj sezoni sadnje, pa smo, kada je Vault by Vans najavio novu suradnju na vrtlarskim cipelama s dizajnericom Nicole McLaughlin iz New Yorka jednostavno bili oduševljeni, prenosi Better Homes and Garden.

image
Peter Sutherland/Vans

Kolekcija Vault by Vans od Nicole McLaughlin uključuje posebne verzije kultnih Vans Slip-On VP VR3 LX s prilagodbama - platnenim džepovima i remenčićima za petu koji - inspirirani klasičnom vrtnom torbicom s više džepova i radnom torbom. Slip-on tenisice dostupne su ograničeno vrijeme i po cijeni od 115 USD.

McLaughlin je dizajnerica iz New Yorka poznata po svojim recikliranim komadima i multidisciplinarnom dizajnu. U prošlosti se udružila s brendovima kao što su Gucci, Puma, Arc‘Teryx i Camelbak kako bi izradila otkačene modne dizajne od kućanskih predmeta i sportske opreme – uvijek s fokusom na održivost. Sada, njezina Slip-On suradnja s Vansom natjerala je vrtlarske entuzijaste da potraže jedan par.

image
Peter Sutherland/Vans
image
Peter Sutherland/Vans

Vault by Vans NM Gardening Tote je vizija koju imam već neko vrijeme," rekla je McLaughlin u priopćenju za javnost. "Uvijek sam voljela natikače i tradicionalni gornji dio od platna. Ideja se rodila promatrajući platnenu torbu potaknula me na razmišljanje o vintage vrtlarskim torbama i inspirirala me da napravim vlastitu verziju, funkcionalnu vrtlarsku torbicu koja se može navući na stopala."

Izvorni dizajn vrtlarskih cipela izrađen je od stare vrtlarske torbe i dizajniran imajući na umu i održivost i funkcionalnost. Gotovi dizajn ima mini džepove dizajnirane za nošenje malih alata poput škara, škara za orezivanje, malih grabljica ili oznaka za biljke. Imaju čak i prilagođeni remen za oko gležnja, tako da možete pričvrstiti cipele na svoju vrtnu torbicu ili ih objesiti na kuku kada ih trebate pospremiti.

image
Peter Sutherland/Vans

Natikače su inspirirane radnom odjećom, a dolaze u poznatim nijansama smeđe, crne i sive. Također imaju malene džepove koji bi u ovom slučaju mogli biti savršeno mjesto za pohranu olovke, dodatnih svrdla, imbus ključeva ili džepnog nožića.

U skladu s dizajneričinim radom usmjerenim na okoliš, oba stila sadrže materijale iz održivih izvora, uključujući potplate sa 60% odgovorno proizvedene prirodne gume, gornjište od platna od organskog pamuka, uveze od 50% recikliranog poliestera i Vansove uloške od pjene na biološkoj osnovi (koje su djelomično dobivene iz biljaka).

image
Peter Sutherland/Vans

Osim što je preslatka, kolekcija je namijenjena da u prvi plan stavi održivost i ponovnu upotrebu otpada — bitnu glavnu komponentu i za McLaughlin i za Vans. Vault by Vans x Nicole McLaughlin Slip-On VP VR3 LX bit će dostupan za globalnu kupnju počevši od 31. ožujka 2023., online i na odabranim Vault by Vans maloprodajnim mjestima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 22:17