NOVO MJESTO Mali kiosk u centru mogao bi biti ozbiljan hit, nude omiljeni talijanski street food kakav u Zagrebu još nismo imali Ovo je prvi lokal u cijeloj Hrvatskoj posvećen samo piadinama, a posebnim ga čini što ih rade sami i pune kvalitetnim talijanskim sastojcima
VIKEND POSLASTICA Ledeni vjetar svi obožavaju, ali jeste li probali kolač ledeno nebo? S jagodama je posebno dobar Otkad nam je naša suradnica Slavica Šagolj otkrila recept za ovaj kolač s jagodama, svake ga se godine ponovno sjetimo i, kada ga napravimo, uvijek nas svi traže recept
ISPROBALI SMO Na festivalu istarske kuhinje u Zagrebu ponuda je skromnija, a cijene se kreću od 6,50 za paštu do 14,50 eura za plate
KOJA DOBRA IDEJA Ovogodišnji Festival pjenušaca i jagoda nudi zbilja bogat program, od slastica Bernarda Koraka do roštilja i gulaša
DOBRE PREPORUKE Pripremate slavlje? Evo gdje naručiti kiflice, pite, slastice svih vrsta, drugačije plate, čak i roštilj
U baranjski restoran u kojem, kažu, rade najbolji fiš paprikaš vratili bismo se na odličan čips od šarana i pitu
S vatre i dima do tanjura kakve drugdje nećete naći, a pritom je originalno, jako fino i nije preskupo
TRADICIONALNO, A INOVATIVNO Već 10 godina ova istarska stancija omiljeno je mjesto za obiteljska okupljanja i gastro vikendaše Stancija Stare staze postoji još od 1995. godine, ali zadnjih 10 godina pod vodstvom obitelji Kiršić nudi zanimljivu modernu inačicu tradicionalne istarske kuhinje
FESTIVALSKA PREPORUKA Bivši natjecatelj kulinarskog showa danas ima restoran i kuha po festivalima. Štrudla od janjetine mu je baš dobra Na nedavno održanom zagrebačkom Place Marketu svratili smo do štanda kod kojeg nije bilo baš nikakve gužve i ugodno se iznenadili
VELIKO PRIZNANJE Iz Istre ravno na pozornicu: Lidia Bastianich dobitnica je nagrade za životno djelo Nakon što je neko vrijeme provela u Istri, Lidia Bastianich vratila se u Ameriku gdje su je dočekale fantastične vijesti
DOBAR RUČAK DO 5 EURA Najbolja tjestenina s tunom gotova je u 20 minuta, kremasta je i bogata, a ne treba vam vrhnje za kuhanje
U UTORAK NA KOKTELE Ekipa iz Picnica u Zadar dovodi miksologa iz Bologne, radi u baru u koji ne može ući bilo tko
Tjestenina koju je lako obožavati: Napravite špecle od špinata i spojite ih s mnogima omiljenom namirnicom
Topi se u ustima Divna, prozračna, lagana, fina... takva je Bobanova torta po receptu Šibenčanke Nine Bedrice
Kako je to dobro Kombinacija za poželjeti: Slastičari obožavaju ovu namirnicu u kolačima, evo kako je spojiti s jagodama
Okus djetinjstva Jedini recept za domaći sirup od bazge koji će vam trebati: Lak za pripremu i osvježavajuć za piće
Tanjur nije dovoljan Tjestenina koju je lako obožavati: Napravite špecle od špinata i spojite ih s mnogima omiljenom namirnicom
ZA POD ZUB Pričekajte s jagodama, ovo je najbolji način da hitno potrošite kumkvat koji ste kupili ‘jer je bio lijep‘
Mnogi za njega ne znaju Pamtite ga po janjetini, a ovdje se danas peku dobri steakovi, toče birana domaća vina, a imaju i prekrasnu terasu
GDJE BRATI JAGODE? Pronašli smo način kako kilogram jagoda platiti jeftinije, cijene se kreću od 2,50 do 4 eura
Imamo detalje Nakon uspješnih večera na svom imanju, Dino Galvagno sad organizira i vikend bijeg u Liku
Svi ih obožavaju Novi MasterChef sudac Mario Mihelj otkrio nam je kako napraviti mesne okruglice bez greške
RITAM SCENE Što se točno događa u Noelu? Karlo Ferenčak više nije voditelj bara, zamijenila ga je Hana Milić
To je budućnost Vodeći svjetski ekološki poljoprivrednik u Zagrebu: ‘Imate jedno od pet najboljih ekoloških imanja koje sam vidio‘
Lijepa obiteljska priča Šampion Vinistre uskoro otvara jedan od najljepših podruma u zemlji, ukopan u zemlju izgleda bolje nego toskanski
Insajderski izvještaj Decanter voli hrvatska vina, pokazuje to natprosječno visok broj zlatnih medalja