UVOD U VIKEND

Udobno se zavalite i uživajte u popularnom White Russianu s potpisom Romana Rabika

Nije Lebowski bio lud, ima nešto u kremastom, a jakom koktelu na bazi kave koji je odličan uvod u vikend


Talentirani Roman Rabik dobro je poznat domaćoj barskoj sceni. Rabik je do sada radio u splitskoj Kinoteci, barovima zagrebačkih hotela Arcotel i Esplanade, kao i u restoranima B35, Noel i Time, a trenutno surađuje s tvrtkom Alca. Za naše snimanje na temu filmskih koktela, Rabik je spremio uglađeniju verziju White Russiana koji se javlja u kultnom filmu Veliki Lebowski. Želite li isprobati i neki drugi holivudski koktel iz našeg magazina, potražite recepte na poveznici!

image
Marko Miscevic/Cropix

Ovo nije prvi put da Rabik s nama dijeli svoje recepte, a kako bi samom White Russianu dodao svoj twist, na limeti je brenerom karamelizirao šećer kako bi dobio slatku i mirisnu pločicu koja čini ispijanje ovog koktela još ukusnijim iskustvom.
image
Marko Miscevic/Cropix

image
Marko Miscevic/Cropix

image
Marko Miscevic/Cropix

PERFECT WHITE RUSSIAN BARMENA ROMANA RABIKA

60 ml votke
30 ml likera od kave
30 ml vrhnja za šlag
pola limete
žlica šećera

Stavite led u čašu, dodajte liker od kave pa lagano promiješajte. U šejker s ledom stavite votku i vrhnje za šlag pa lagano prošejkate da se dobije lijepa konzistencija. Procijedite kroz dvostruko cjedilo da ne idu mrvice leda. Limetu posipajte šećerom i brenerom karamelizirajte dok se ne stvori pločica. Stavite na vrh koktela i posipajte s malo praha od kave
image
Marko Miscevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:57