spas u zadnji čas

Spremili ste juhu, priloge i pečenje, no nemate baš vremena za kolače? Za ovih osam treba vam tek sat vremena!

Uvijek je dobro u smočnici imati neke osnovne namirnice poput brašna, šećera, meda, pekmeza, čokolade i raznih oraščića i suhog voća

Iako ste izvorno planirali raditi makovnjaču i orehnjaču, na stol iznijeti raskošnu čokoladnu tortu i blagdane doista obilježiti s bogatim slatkim stolom prepunim klasika poput šubarica, mađarica i raznih pita, ali i modernih kolača - sve je nekako pošlo po krivu. Ništa od svojih ambicioznih planova što se tiče slastica niste uspjeli ostvariti, a prekasno je da naručite kolače iz svoje omiljene slastičarske manufakture.

image
Evgenyatamanenko/Getty Images

Stignete li još u dućan, nabavite maslac, čokoladu, razne orašaste plodove, svježe i sušeno voće i bez brige, u nastavku donosimo recepte za kolače koji mogu biti gotovi za sat vremena, dok čekate da pečenka bude gotova! Za neke od njih ni ne trebate pećnicu, samo jedan slobodan plamenik na štednjaku ili pak mikrovalnu pećnicu. Oni vam trebaju kako biste otopili čokoladu od koje doista možete u kratkom roku izvesti vizualno atraktivne slatkiše za kojima će vaši ukućani i dobrodošli gosti rado posegnuti.

image
Evgenyatamanenko/Getty Images/istockphoto

Ako ništa drugo, ovakve situacije nas uče da u smočnici uvijek vrijedi imati koji kilogram šećera, od ukućana dobro skrivenu čokoladu za kuhanje, teglicu meda ili kakvog dobrog pekmeza te različite vrste sušenog voća i oraščića. A u slučaju da nikada niste sasvim zadovoljni svojim slasticama, sjetite se da im je nekada potrebno dodati tek malo soli!

Keksi s medom i pistacijom

image
Muralinath/Getty Images/istockphoto

Roščići od lješnjaka

image
Elena Medoks/Getty Images/istockphoto

Jabuke na štapiću

image
Rimma_bondarenko/Getty Images/istockphoto

Punjene čokoladne datulje

image
Ockra/Getty Images/istockphoto

Hrskava slana karamela s oraščićima

image
Lidija Lončarić/

Pečene kruške s medom, vanilijom i sokom od jabuke

image
Asab974/Getty Images/istockphoto

Božićni husari s pekmezom od malina

image
Alleko/Getty Images

Šareni čokoladni diskovi

image
Julia_sudnitskaya/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:49