BRZO I JEDNOSTAVNO

Pohane tikvice pripremite u pećnici i tako izbjegnite dugotrajno čišćenje nakon kuhanja

 From My Point Of View/
Ljetni klasik pripremite bez suvišnih masnoća i nereda u kuhinji

Pohane tikvice pravi su ljetni klasik. Ono što nas može odgovoriti od pripreme je neuredna kuhinja nakon kuhanja. Prženje izbjegnite tako što ćete pohane tikvice pripremiti u pećnici. Osim što je ovo mnogo zdravija varijanta, nećete morati čistiti štednjak od masnih mrlja. Tikvice možete izrezati na dugačke šnite, na kolutiće ili na prutiće. Uz pohane tikvice dobro se slaže i tzatziki umak s jogurtom i krastavcima.

Za pohane tikvice trebat će vam:

3 veće tikvice

200 g panko ili običnih krušnih mrvica

100 g parmezana ili drugog tvrdog sira

100 g brašna

2 jaja

sol, papar

maslinovo ulje

Priprema:

Tikvice najprije operite, narežite na željenu veličinu i posolite. Pustite da otpuste vodu pa ih obrišite papirnatim ručnikom. Pećnicu najprije zagrijte na 200 Celzijevih stupnjeva i pripremite tri zdjelice. U jednu stavite krušne mrvice s parmezanom ili drugim sirom po želji, sol i papar. U drugu stavite brašno, a u treću umućena jaja. Tikvice najprije umočite u brašno, zatim u jaja, a zatim u krušne mrvice. Rasporedite ih po papiru za pečenje i poprskajte s malo maslinova ulja. Pecite oko 20 minuta dok ne postanu hrskave i poprime zlatnu boju. Poslužite odmah uz umak po želji.

Za tzatziki umak:

1 krastavac

40 g češnjaka

150 g grčkog jogurta

5 g kopra

40 g maslinova ulja

3 g soli

0,5 g bijelog papra

Krastavac naribajte. Dodajte mu protisnuti češnjak, grčki jogurt, kopar, maslinovo ulje, sol i bijeli papar. Sve dobro pomiješajte i ohladite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 07:12