Ne možeš ga se zasititi

Ovo grah-varivo kao stvoreno je za dane kad nam se jede nešto baš jako fino

 Rudisill/Getty Images
Nema do dobrog variva s grahom, a ovo sa svinjetinom možete napraviti u većoj količini pa ga za ručak poslužiti dva dana

Priprema: 30 minuta • Kuhanje: 2 sata • Porcija: 4

Trebat će vam:

450 g svinjetine
2 velika luka
2 velike mrkve
250 g namočenog bijelog graha
2 žlice soli
1 l povrtnog temeljca
1 žlica crnog papra
3 žlice kopra
2 lista lovora

Priprema:

Svinjetinu narežite na kocke. Narežite jedan luk na kolutiće i stavite direktno na svinjetinu. Lagano pritisnite luk da iscijedite malo soka. Stavite u hladnjak da se marinira preko noći.

Izvadite svinjetinu iz hladnjaka, maknite luk i bacite ga. U loncu na ulju pecite svinjetinu sa svih strana dok ne posmeđi, pa dodajte luk narezan na kockice i mrkvu narezanu na tanke ploške. Pirjajte dok povrće ne porumeni.

Dodajte bijeli grah, lovor i temeljac. Smanjite vatru i kuhajte sat i pol. Prema potrebi dodajte još vode, ovisno koliko grah popije. Posolite i popaprite. Maknite juhu s vatre.

Ukrasite svježim koprom i uživajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:26