ŠTO KUHATI?

Ideja za ručak: Sporo pečena svinjska plećka s kupusom i salata od rajčice, krastavaca i luka

 Alleko/Getty Images/istockphoto
Plećku pecite dugo i sporo, a zatim dodajte kupus koji će u piti sokove i biti nevjerojatno ukusan

Trebat će vam:

1 kg svinjske plećke

sol

2 srednje rajčice

1 krastavac

pola glavice crvenog luka

sok pola limuna

maslinovo ulje

100 ml povrtnog temeljca

pola glavice kupusa

Priprema:

Zarežite i natrljajte svinjsku plećku sa soli. Stavite u posudu za pečenje i čvrsto omotajte folijom. Pecite u pećnici 3-4 sata na 160°C dok ne omekša. Pustite da se malo ohladi pa narežite meso. Dodajte soka od pečenja da meso bude sočno. Kupus narežite na široke trakice. Sav kupus rasporedite u dublju tavu pa dodajte meso i sve sokove od pečenja. Ako imate premalo tekućine, dolijte malo temeljca da prekrije dno. Stavite poklopac na tavu, pojačajte vatru i kuhajte dok tekućina ne zavrije. Smanjite vatru na srednje jaku i kuhajte dok kupus ne omekša i zapari se. Uklonite poklopac. Promiješajte i kuhajte još nekoliko minuta, dok željene mekoće kupusa. Poslužite uz salatu od usitnjenih rajčica, krastavca i luka, koju ste začinili sa sokom pola limuna i maslinovim uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:39