PROVJERENI RECEPTI

Brzo su gotova i još ih stignete napraviti: 5 recepata za top peciva za uskršnji doručak, ručak ili desert

Neka od ovih peciva u pećnicu mogu odmah, neka se ipak trebaju dizati, ali sva su meka, aromatična i ukusna i čekanje će se itekako isplatiti

U slučaju da ste u zadnji tren shvatili da nemate dovoljno kruha za uskršnji doručak ili ručak, a trgovine i pekarnice sada su zatvorene, ne brinite, jer u nastavku donosimo pet recepata za slatka i slana peciva koja se pripremaju brzo i za koja ne trebate biti čak ni preveliki majstor u kuhinji. Priprema nekih od ovih slanih i slatkih zalogaja oduzet će vam tek 20-ak minuta, druga ćete trebati pustiti da se dižu, ali na kraju, kada kuhinja zamiriše, shvatiti ćete da se čekanje isplati. Recepte potražite u nastavku.

SLANI FAVORITI

Osim dobrog kruha, na uskršnjem stolu posebno volimo vidjeti i meka peciva. Donosimo vam provjereni recept za meka i sočna sendvič peciva koje možete oblikovati i u kuglice ili ih jednostavno peći na ovaj način, zajedno u jednoj posudi, pa goste za stolom uputiti da jedno po jedno otkidaju rukama. Osim toga, za one one koji su stvarno u žurbi, tu su i jednostavna peciva od tri sastojka, koja također možete oblikovati po želji, a priprema kojih vam neće oduzeti više od 10-ak minuta te pečenje još pola sata.

MEKA SENDVIČ PECIVA

image
Lidija Lončarić/

PECIVA OD TRI SASTOJKA

image
Lidija Lončarić/

SLATKI FAVORITI

Želite li se uz doručak ili nakon ručka još malo zasladiti, dobra ideja bit će jednostavne, pomalo prhke pogačice s brusnicama. Uz to, tu je i recept za popularna hot cross buns peciva, ali i onaj za superbrza i jednostavna peciva s komadićima čokolade i naračom koja se ne mijese. Priznat ćemo vam, nama je zbilja teško odabrati koje od ova tri peciva nam se sviđa najviše i vrlo vjerojatno ćemo ih do kraja dana zamijesiti sve.

POGAČICE S BRUSNICAMA

image
Berislava Picek/Cropix

HOT CROSS BUNS

image
Los_angela/getty Images/istockphoto/

PECIVA S ČOKOLADOM KOJA SE NE MIJESE

image
Lidija Loncaric/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 10:17