NOVO MJESTO

U Zagrebu je otvoren još jedan lokal sa superpopularnim pićem, ogroman je hit u cijelom svijetu

 Hi.chai.croatia Instagram
Nakon lokala u Vlaškoj, otvoren je još jedan specijaliziran samo za pripremu popularnog napitka s tapioka kuglicama

Kada je ljetos otvoren prvi bubble tea bar u Zagrebu, vrlo brzo ovaj slatki napitak postao je toliko popularan da smo odjednom baš svugdje viđali čaše s logom brenda pod kojim je otvoren, a na vratima lokala često je prije radnog vremena stajala obavijest da su sve količine za taj dan rasprodane. Interes je i danas prilično velik pa nas nije nimalo iznenadilo što se ovih dana otvorio još jedan bubble tea lokal, ovog puta u zagrebačkoj Bakačevoj ulici, u blizini tržnice Dolac, katedrale i SOL tapas na hrvatski restorana.

ŠTO JE BUBBLE TEA?

Bubble tea je osvježavajući napitak na bazi čaja koji je izmišljen na Tajvanu 1980-ih godina, a zatim je deset godina kasnije postao popularan i u Americi te ostatku svijeta. Osim kao bubble tea, može se pronaći i pod nazivom boba ili tapioka čaj.

Bubble tea smo prvi put isprobali prije nekoliko godina pri jednom turističkom posjetu Budimpešti i tada nam se prilično svidjela ideja žele kuglica koje eksplodiraju u ustima. No, već tada shvatili smo kako je u pitanju prilično sladak napitak kojeg ne bismo mogli popiti u prevelikim količinama.

Originalni tapioca bubble milk tea radi se od crnog čaja, mlijeka, šećera i kuglica od tapioke, no dodati se mogu i dodaci poput, primjerice, sirupa različitih okusa.

Novi lokal nosi naziv Hi Chai, otvoren je prije nekoliko dana i već sada izazvao velik interes. Kako su najavili na svojim društvenim mrežama, sve što trenutno nude tek je u testnoj fazi i početak onoga što donose. Za sada su samo take out, no kako najavljuju, početkom godine trebali bi imati i uređen unutrašnji dio gdje gosti mogu sjesti i svoj bubble tea popiti u miru.

Trenutačno u ponudi imaju bubble tea u okusima jagoda i matcha te spicy mango, a naručiti se može u toploj ili hladnoj varijanti. Cijena napitka je 5,50, odnosno 6,50 eura, a dobro je dodati i kako se nakon pet kupljenih šesti dobije gratis.

Radno vrijeme malog lokala je od ponedjeljka do četvrtka od 12 do 20 sati, petkom rade od 12 do 22 sata, a nedjeljom od 12 do 20 sati. Poželite li se bubble tea napitkom počastiti na Badnjak, bit će otvoreni od 11 do 19 sati. Više informacija možete pronaći na njihovim društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:20