ISPROBAJ OVO!

U Vivatu možete kupiti čips iz male katalonske manufakture, najbolji je onaj s jamon ibericom

 Marko Miscevic/Cropix
Iz Katalonije stižu slane grickalice s okusom maslinova ulja, tartufa i jamon iberica

Budući da pomno biramo što će se naći u našim čašama kad napokon uzmemo predah od dana, sasvim je logično da bismo trebali uložiti malo truda i u sadržaj zdjelica koje se nerijetko nađu na stolu uz tu čašu vrhunskog vina! Umjesto usputnih grickalica koje inače zgrabite u prolazu kad ste u nabavi, predlažemo vam da se počastite gurmanskim čipsevima španjolske tvrtke Torres.

Vjerujemo da vas neće trebati previše nagovarati, nego da vam samo trebamo napomenuti da se kod nas mogu nabaviti njihovi čipsevi s okusom maslinova ulja, gusje jetre, tartufa i jamon iberico, specifične vrste sušene šunke koja se proizvodi samo u Španjolskoj! Čips je tanko rezan i hrskav, a svatko će naći svog favorita među okusima, bilo da je riječ o suptilnijem maslinovu ulju ili intenzivnom ibericu.

image
Marko Miscevic/Cropix

Torres čips ne nastaje u tvornici, nego u obiteljskoj manufakturi koja je počela raditi 1969. godine u katalonskom mjestu Premià de Mar, gdje su supružnici Manuel Torres i Ángeles Medel postavili prvi kiosk sa svježe prženim tankim listićima krumpira. Tada su ih pripremali kod kuće, no njihovi sinovi Manuel i Juan odlučili su proizvodnju podići na višu razinu pa su pokrenuli malu tvornicu u mjestu Premià de Dalt. S početkom izvoza njihovih proizvoda, preselili su pogon u Dosrius, gdje se Torres čips još izrađuje ručno.

Točno ste pročitali, u Torresu ručno gule, peru i režu domaće španjolske krumpire, prže čips u dubokom ulju i prebiru ga nakon prženja kako bi u vrećicama na kraju završili samo najbolji komadi. Upravo njih zatim začine odabranim aromama i pakiraju u vrećice od 40 grama za koje ćete kod nas izdvojiti 12,50 kuna. Torres čipseve možete kupiti u dućanima Vivat fina vina u Martićevoj 12 i Ulici F. Folnegovića 1b, kao i preko njihova webshopa na adresi www.vivat-finavina.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:16