Želite probati

That Cookie Box peruanska je hit-receptura za najhrskavije kekse

Peruanci Ivanna i Jose zagrebačku publiku nedavno su osvojili svojim keksima, a uskoro bi u Zagrebu voljeli otvoriti i slastičarnicu

Na nedavnom Pop Up Summer Gardenu na zagrebačkom Bundeku između redova dobre glazbe i kreativaca svih vrsta posebno se istaknuo peruanski dvojac zadužen za slatke zalogaje. Ivanna Paula Zlatar Cáceres i José Salvador Palacios Cussianovich mladi su par koji posljednje dvije godine živi u Zagrebu, a osim svojim stalnim poslovima u svijetu glazbe te marketinga i dizajna, odnedavno za svoje prijatelje i poznanike peku kekse. Svoj simpatični brend prozvali su That Cookie Box, a ako svratite na njihov Instagram profil, odmah će vam biti jasno da su sve shvatili prilično ozbiljno pa su već razvili recepture za čak sedam vrsta keksa.

image

Kekse nude u tri veličine: male, velike i cookie tortu

Biljana Blivajs/Cropix

Nedavno su počeli i s izradom cookie torti koje su zapravo napravljene od veće količine smjese za kekse, oblikovane kao torte pa ukrašene kremom na bazi maslaca. Među njihovim poznanicima to je trenutačno najpopularniji proizvod.

image

Ivanna i José paze na svaki detalj kada svoje kekse odluče pokloniti prijateljima ili poznanicima, osmislili su naljepnice i vrećice ukrašavaju ručno

Biljana Blivajs /Cropix

Povratak korijenima

"U Hrvatsku smo došli jer su ovdje nekada živjele naše obitelji, vratili smo se korijenima. Brzo smo shvatili da se želimo baviti još nečim uz naš klasični posao pa smo počeli peći kekse. Ja sam već imala iskustvo jer sam i u Peruu za prijatelje radila slastice kao što su cimet rolice, a onda sam izradi slastica podučila i Joséa te smo kekse počeli raditi za naše prijatelje kojima su se svidjeli i koji nas neprestano podržavaju. Najviše vole našu tortu u obliku keksa i traže da je napravimo za različita slavlja i rođendane ili samo onako, kako bi razveselili sebe ili svoje najmlađe", ispričala nam je Ivanna.

image
Biljana Blivajs /Cropix

Dodala je i kako je, s obzirom na to da se proizvodi koje je koristila u Peruu prilično razlikuju od onih koji su dostupni u Hrvatskoj, najprije morala testirati različite vrste brašna, masnoća i čokolade. Prije nego što je kekse ponudila ljudima oko sebe, kaže, napravila je čak 20-ak testova za svaku vrstu keksa. Tijesto danas radi na bazi maslaca, koristi kvalitetnu čokoladu, a samo neki od dodataka koje ubacuje u smjesu su i orasi te šarene mrvice. Osim klasičnih keksa, za čiju pripremu, uvjerili smo se i sami, nimalo ne štedi na sastojcima, te cookie torti, otkrila nam je da su veliki hit i keksi koje puni Oreo keksima i Nutellom.

image

Njihova cookie torta dovoljna je za osmero ljudi, a reže se na komade poput klasične torte. Zasad je rade samo s komadima čokolade

Biljana Blivajs /Cropix

"Isprobali smo stvarno puno keksa koji se nude u Zagrebu, obišli smo lokale i slastičarnice i jako nam se sviđaju oni iz Brooma 44 i Bread Cluba, ali ovakve kakve radimo mi još nigdje nismo pronašli. Baš zato bismo uskoro voljeli otvoriti i svoju malu slastičarnicu, negdje u centru ili na Jarunu, gdje bi kupci mogli kupiti kekse po komadu ili u pakiranjima", objasnio je José.

image
Biljana Blivajs /Cropix

Najkvalitetniji sastojci

"To je projekt koji smo osmislili sami od početka do kraja i oko kojeg smo jako strastveni pa se nadamo da će zaživjeti i da će što više ljudi imati priliku isprobati naše slastice", zaključila je Ivanna na kraju.

image
Biljana Blivajs /Cropix

A budući da smo i sami isprobali njihove odlične, hrskave i zbilja bogate kekse te se uvjerili u to koliko truda ulažu u cijeli proces, od pripreme smjese, pečenja i ukrašavanja do pakiranja keksa, isto im svakako želimo i mi!

Savjeti
• "Kod pripreme keksa (i ostalih slastica) najvažnije je unaprijed pripremiti sve sastojke i meni je to najvažniji korak", rekao nam je José, a Ivana je dodala kako je iznimno važno sve sastojke izvagati na vrijeme i ne odstupati od provjereno dobrog recepta. Također, istaknuli su i kako svaki keks važu prije pečenja kako bi svi bili jednake veličine.
• "Ako recept i postupak funkcioniraju, nemojte ih pokušati mijenjati, samo ih slijedite", objasnila je.
Ivanna je dodala kako su za nju iznimno važni i sastojci, koji moraju biti najkvalitetniji, pa tako savjetuje da nabavite čokoladu s višim postotkom kakaa, a izbjegavate šećerne table.
• Također, tijesto je dovoljno pomiješati samo kako bi se sastojci sjedinili, ne želite ga miješati predugo kako ne biste dobili gumenaste kekse. Važno je i hlađenje tijesta, a Ivanna savjetuje da je najbolje ostaviti ga u hladnjaku preko noći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:12