VIRALNI TREND

Sendvič torte su totalni hit, čine se kao dobra ideja za dječje rođendane, evo o čemu je riječ

 @momtwo2gurls Instagram
Ovo je jedan od rijetkih trendova koji nam se, zbog praktičnosti i mogućnosti da ostanemo maštoviti, čak i sviđa

U posljednje vrijeme na društvenim mrežama sve nam češće iskaču torte napravljene u formi sendviča, a zatim i upakirane u pakiranja na kakva najčešće nailazimo u hladnjacima na benzinskim pumpama, kada gladni tražimo nešto za prigristi. Kratkim proučavanjem tog novog trenda shvatili smo da je zapravo u pitanju samo praktičan način prenošenja torte s jednog na drugo mjesto, bez brige da će se krema otopiti, a katovi torte urušiti.

Ovi sendviči rade se tako da se između dva sočna biskvita stavlja krema i dodaci po izboru, reže se u trokute kao što biste to napravili s, primjerice, vrućim tostom, a zatim se upakira u kartonsku ambalažu. Mogu biti odlična ideja za rođendane na otvorenom, ali i za dječje rođendane kada želite spriječiti stvaranje nepotrebnog nereda. Na kutije vrlo lako možete napisati kakva je torta u pitanju, pa i navesti sastojke u slučaju da se u ekipi nalazi netko s alergijom. Također, dobra ideja bit će ove sendvič torte napraviti kada gostima želite pokloniti nešto slatko za ponijeti.

Najbolji odabir torte za ovakav način serviranja bit će klasična Victoria torta koja se sastoji od spužvastog biskvita i jednostavnog punjenja od džema i slatkog vrhnja (ovo će biti dobra ideja samo ako sendviči ne moraju stajati dugo vremena prije posluživanja), no poigrati se možete i s drugim kombinacijama.

Napravite kremu od maslaca, krem sira ili ganache pa dodajte orašaste plodove ili pastu od orašastih plodova, karamelu, svježe ili sušeno voće. Želite li napraviti što jednostavniju varijantu, koristiti možete i samo džem po izboru. Primjerice, napravite čokoladni biskvit, prerežite ga na pola, napunite džemom od marelice (i čokoladom) i poslužite kao slasticu inspiriranu Sacher tortom. Kod kombiniranja nadjeva pripazite samo da nije previše vlažan kako biskvit stajanjem ne bi postao gnjecav.

Kod pakiranja, pak, pripazite da su biskviti dobro pritisnuti kako se ne bi raspali. Dobro će biti umotati ih u plastičnu foliju ili, još bolje, omote od pčelinjeg voska. Koristite li kartonske kutije, pakiranja možete dodatno ukrasiti najljepnicama, makerima ili akrilnim bojama, ovisno o tome za što ih koristite. Takvi paketići bit će simpatičan i ukusan poklon na različitim slavljima i svakako dobra ideja koju će, vjerujemo, mnogi kasnije kopirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 17:19