OD ORAHOVICE DO BARCELONE

S padina Papuka na najveći svjetski sajam ribe, hrvatski proizvođač u Španjolskoj predstavio zalogaje od šarana

 Ustupljena Fotografija/
Španjolska je domaćin najvećeg svjetskog sajma ribe, a ove u Barceloni se predstavilo 10 hrvatskih izlagača

Poljoprivredno poduzeće Orahovica, najveći proizvođač i prerađivač slatkovodne ribe u Hrvatskoj i regiji, i ove je godine predstavilo svoje proizvode pod brendom Panona Mare na najvećem svjetskom sajmu ribe – Seafood Expo Global 2023 u Barceloni. Najvažnije je to događanje u sektoru ribarstva i akvakulture, s tradicijom dugom već 25 godina, na kojemu se svake godine sastaju glavni proizvođači, dobavljači i kupci ribe iz cijelog svijeta.

Ovogodišnje izdanje sajma, održano od 25. do 27. travnja, najveće je i najsadržajnije do sada, a privuklo je više od 33.000 posjetitelja. Preko 2.000 profesionalnih izlagača iz 87 zemalja diljem svijeta predstavilo je nove trendove, proizvode i tehnologije vezane za riblju hranu. Kao jedan od 10 izlagača iz Hrvatske u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Panona Mare i ove je godina bio jedini brend koji nudi prerađenu slatkovodnu ribu u obliku paniranih ready-to-cook proizvoda.

image
Ustupljena Fotografija/

"Riječ je o jedinstvenim i inovativnim proizvodima koji su prilagođeni potrebama suvremenog potrošača, jednostavnijoj pripremi i ukusnijoj konzumaciji. Nakon distribucije u HORECA sektoru, odnedavno su kroz maloprodaju dostupni i hrvatskim kupcima, a istovremeno se pripremamo za plasman na europsko i svjetsko tržište. Sudeći po reakcijama posjetitelja na sajmu, naši hrskavi riblji proizvodi jedinstveni su po konceptu i okusu, a panirana riba spremna za brzu i jednostavnu pripremu proglašena je jednim od trendova 2023. Kao jedan od najvažnijih događanja u sektoru ribarstva, ovaj sajam odlična je platforma za poslovne susrete s ciljnim kupcima u B2B segmentu, ali i prilika za daljnju izgradnju imidža Panona Mare", ističu iz PP Orahovice.

Za sada u ponudi imaju Fish Chips od šarana, Fish Burger i Fish Nuggetse te panirane odreske šarana. Osim paniranih snackova, pod imenom Panona Mare na europskom se tržištu može pronaći svježi, smrznuti i dimljeni program, odnosno proizvode cijele ribe, ribljih odrezaka, fileta, dimljenog šarana te delikatesnih ribljih namaza.

image
Ustupljena Fotografija/

"S obzirom na proizvodnu politiku "od polja pa do stola", vrhunska kvaliteta i sigurnost sirovina i proizvedene hrane imperativ su poslovanja PP Orahovice. Riba se prerađuje netom prije isporuke što osigurava visoku svježinu i kvalitetu proizvoda. Zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima u restrukturiranje ribnjaka, povećanje površina u funkciji proizvodnje ribe, najmoderniju opremu i tehnologiju za preradu ribe i razvoj novih proizvoda, u posljednjih šest godina izvoz smo povećali gotovo osam puta", zaključio je predsjednik Uprave PP Orahovice Saša Breznik dodavši kako ukupno ulaganje u ribnjačarstvo PP Orahovice na području 9 županija unazad 10 godina iznosi oko 22 milijuna eura, dok je samo u tvornicu za preradu ribe uloženo više od 5,5 milijuna eura.

image
Ustupljena Fotografija/

Nastavljajući stoljetnu tradiciju i načela održive proizvodnje, PP Orahovica ribu uzgaja na 6.817 hektara ribnjaka okruženima čistom, netaknutom prirodom u podnožju brežuljaka središnje Hrvatske. Ribnjaci se pune vodom iz obližnjih rijeka i slivnim vodama iz Parka prirode Papuk, u kojem nema zagađivača i u kojem je minimalni utjecaj štetnih vanjskih čimbenika što uzgojenoj ribi daje iznimnu kvalitetu, a što su i ove godine ponovno potvrdile reakcije posjetitelja najvećeg svjetskog sajma ribe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:29