RUJAN BOGAT DOGAĐAJIMA

Ovog vikenda počinje festival koji slavi vinsku scenu Slavonije i Podravine, evo što donosi

 Matija Turkalj/
Pet vinskih evenata i maraton, jedinstveni ambijenti na Plemićkoj ruti, nove atrakcije i dobra vina

Treće izdanje vinskog festivala Slavonija i Podravina, wine not!? počinje već ovog petka, 1. rujna, a trajat će sve do 30. rujna, kada će biti održan maraton Wine&Run u Orahovici. Među zanimljvim i zabavnijim događajima svakako vrijedi istaknuti Wine&Art u dvorcu Pejačević u srcu Virovitice, koji će se održati već ovog petka. Sljedeći vikend, 8. rujna, festival seli u Centar za posjetitelje – Dvorac Janković, a potom će se 15. rujna na terasi Geo bara, futurističkog Geo-info centra Voćin, na zelenim padinama Papuka degustirati vina iz papučkih vinograda.

image
Matija Turkalj/

Dan kasnije, 16. rujna, zabava seli u mistični pitomački kraj. Na eventu Vino i mitologija u novom Turističko-informativnom centru Klopotec na Kladarskom bregu uživat će se u vinima s padina Bilogore. Također, na obali Drave, u povijesnom perivoju ljetnikovca grofa Draškovića, danas Posjetiteljskom centru Dravska priča u Noskovcima, 22. rujna posjetitelje očekuje Vinski party.

TOP VINA SLAVONIJE I PODRAVINE

I ove je godine vinska ambasadorica festivala enologinja Ivana Nemet odabrala najbolja vina Virovitičko-podravske županije, među kojima su i ona nagrađena Decanterom. Od graševine, rajnskog rizlinga i chardonnayja do cabernet franca, frankovke i pinota crnog, posjetitelji će imati prilike isprobati vina nagrađivanih vinara.

image
Matija Turkalj/

"Veseli me što smo u Virovitičko-podravskoj županiji izašli iz svijeta slučajnih vina. Danas kad predstavljam vina ove županije to radim opušteno i sigurno. Vina s ovog područja sad su lijepa slika našeg kraja, naša vinska umjetnost“, istaknula je enologinja.

Inače, ovu vinsku priču prije tri godine pokrenula je Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, a direktorica Martina Jakelić ističe kako je na području destinacije Slavonija i Podravina posljednjih godina sve veći broj malih obiteljskih vinarija koje su sastavni dio turističke ponude temeljene na zelenom, održivom turizmu s dva UNESCO područja – Parkom prirode Papuk i rijekom Dravom i bogatom povijesnom naslijeđu.

Kako biste sudjelovali na Slavonija i Podravina, wine not!? potrebno je prijaviti se putem obrasca na web stranici TZ Virovitičko-podravske županije i kupiti ulaznicu koja po eventu iznosi simboličnih 15 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:03