VIKEND U RIJECI

Ovog travnja u Rijeci se uživa u craft pivu, dobrom street foodu i glazbi, evo kako i zašto

 Promo/
U Rijeci se početkom travnja održava sasvim poseban, prvi Molo Longo Craft Beer festival

Drugi vikend u travnju rezerviran je za izlet u Rijeku i prvi Molo Longo Craft Beer Fest, festival piva, street food zalogaja i dobre glazbe, kako su najavile organizatorice. Na trodnevnom festivalu koji će se održati na riječkom lukobranu bit će predstavljene istarske i kvarnerske, ali i dvije zagrebačke craft pivovare - Pivovara Morčić iz Velog Brguda, Bruman Craft Brewery iz Buzeta, Drivenik Brewery iz Drivenika,, Pulfer Brewery iz Zagreba i zagrebačka nezavisna pivovara - Pivovara Medvedgrad.

"Molo Longo Craft Beer Festival slavlje je isključivo hrvatskog nezavisnog pivarstva, malog domaćeg proizvođača i fantastičnog domaćeg proizvoda", poručile su organizatorice.

image
Promo/

Festival će trajati od 7. do 9. travnja, a samo jedna od posebnosti ovog događaja je i, naglasile su organizatorice, jest sredstvo plaćanja. Naime, posjetitelji će svoj novac zamijeniti za Mule, posebnu festivalsku valutu koju će koristiti za sva plaćanja u sklopu festivala. Također, kako su naglasili iz organizacije, ovaj je festival poseban i zbog činjenice da ga organiziraju dvije vrsne poznavateljice piva – riječka ugostiteljica Iva Lješević, vlasnica caffe bara Corto Maltese, i Adriana Battistella, riječka ambasadorica Pivovare Medvedgrad i veteranka organizacije pivskih festivala – organizatorica Picnic festivala piva i roštilja, Kastav Blues Festivala i mnogih drugih.

Osim 20 različitih piva, posjetitelji će uživati i u street food zalogajima Maria Kamenara, chefa crikveničkog Restauranta Burin.

"Chef Kamenar će u food trucku Roadhouse Taste nuditi četiri popularna street food jela koja neće uključivati klasik pivskih događaja - burger. Odlučili smo svoju street food ponudu kreirati u želji da svojim sugrađanima ponudimo nešto zaista kvalitetno, inovativno i nesvakidašnje. Street food ponudu zaslađuje Foodie Rijeka sa svojim popularnim wafflima!"

Da bi festival pio potpun, tu su i bendovi poput Krešo i Kisele Kiše, Madafunkaz i drugi, dok će dvodnevni program voditi Dražen Turina Šajeta i riječki DJ i radijski voditelj Andrej Burić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 03:00