Ima ih u dm-u

Odmah ih bacite ili vratite: krekeri za djecu povlače se iz trgovina jer mogu sadržavati opasne toksine

 Arguseye/Imago Stock&people/Profimedia/
Riječ je o odavno poznatom toksinu koji, ako se dugo konzumira, može dovesti do razvoja malignih bolesti i smanjenja imunoloških funkcija organizma

Iz predostrožnosti, dm je povukao dmBio rižine krekere s malinom, u pakiranju od 35 grama, jer se ne može isključiti da pojedina pakiranja proizvoda sadrže aflatoksine, koji nastaju kao produkt metabolizma gljivica, a mogu utjecati na zdravlje ako ih se konzumira tijekom dužeg vremenskog razdoblja.

Kako piše Pliva, riječ je o odavno poznatom toksinu, čija je struktura objavljena prije pedesetak godina, kao i upozorenje o opasnosti koju predstavlja za zdravlje u smislu razvoja malignih bolesti i smanjenja imunoloških funkcija organizma.

image

Rižini krekeri s malinom

dm

Riječ je o krekerima proizvodne šarže “NL 157” s rokom trajanja 4. lipnja 2024. i povlačenje se odnosi isključivo na proizvode te šarže i roka trajanja, a broj proizvodne šarže i rok trajanja nalaze se na poleđini pakiranja proizvoda.

Radi osiguravanja najviše razine sigurnosti proizvoda i kupaca, iz dm-a mole kupce da provjere jesu li kupili navedene dmBio rižine krekere s malinom, 8+ mjeseci, te ih pozivaju da ih prestanu koristiti i da proizvod, otvoren ili neotvoren, vrate u najbližu prodavaonicu dm-a, gdje će dobiti povrat novca i bez predočenja računa.

U dm-u ističu kako su im kvaliteta proizvoda i sigurnost kupaca prioritet te se ispričavaju svim kupcima. Također su dodali da se informacije o opozivu i povlačenju objavljene i na dm-ovoj internetskoj stranici, prenosi Hina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:30