Zanimljiv koncept

Nova sezona u novom lokalu: Kreće Friday tasting, prodajna manifestacija istarskih OPG-ovaca

 Butiga
Već ovog petka prezentirat će se maslinova ulja Grebac Monte Formento te vina OPG-a Radoš, koja ćemo moći kupiti po popularnim cijenama

U petak 7. srpnja kreće prvo ovosezonsko izdanje mnogima omiljenog "Together in Friday tastinga", i to u novoj, izmijenjenoj varijanti. Friday tasting održat će se u Kašteliru od 19 do 21 sat ispred novootvorene trgovine "Butiga", svakog petka tijekom srpnja i kolovoza. U tom terminu predstavit će se dva OPG-a čije ćete proizvode moći degustirati besplatno, a za kupnju će vam biti na raspolaganju u "Butigi".

Ideja novog koncepta Friday tastinga je da se kroz njega predstavi više OPG-ova s područja Kaštelira i Labinaca, svakog petka ispred "Butige" po dva. Pa ćete tako već ovog petka moći uživati u izvrsnim maslinovim uljima Grebac Monte Formento o koje smo proteklih dana posjetili te u odličnim vinima OPG-a Radoš.

image

Popularni Friday tasting održava se petkom u Kašteliru od 19 do 21 sat ispred novootvorene trgovine "Butiga"

Butiga

Inače, ekstra djevičanska maslinova ulja Grebac dobila su dosad brojna priznanja i karakterizira ih vrhunska kakvoća. Vina Radoš također su iznimne kvalitete, nastala u vinariji u kojoj se već četvrta generacija obitelji bavi proizvodnjom vina.

image
Goran Šebelić/Cropix

Odlučite li se na kupnju nakon degustacije, ulja Grebac i vina Radoš moći ćete kupiti u "Butigi", kao i proizvode drugih lokalnih OPG-ova. Jer riječ je o jedinstvenoj trgovini koja nudi najbolje od lokalnih proizvođača, a nastala je u suradnji s Poljoprivrednom udrugom Vitis kao produkt razvoja održivog turizma na koje se u kaštelirskom kraju stavlja glavni naglasak. Butiga svojom ponudom omogućuje svima da kupe zdrave i domaće proizvode kroz cijelu godinu, podržavajući tako lokalnu proizvodnju i održivost.

Jedan od temelja funkcioniranja "Butige" je i "Zero kilometer" koncept koji podrazumijeva spoj zdrave hrane i društvene odgovornosti te smanjuje udaljenost između proizvođača i konzumenata s ciljem smanjenja negativnih efekata masovne proizvodnje te čuvanja prirode i bioraznolikosti. U "Butigi" su proizvodi već dostupni za prodaju po cijenama istim kao na kućnim pragovima OPG-ova, a svečano otvorenje trgovine bit će u petak 14. srpnja 2023. u 19 sati.

A do tad, vidimo se na Friday tastingu petkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:06