Svi pričaju o njima

Lanac brze hrane koji uskoro dolazi u Hrvatsku nudi i pizzu sa zmijskim mesom

 Pexels
Pizza Hut Hong Kong ove se jeseni udružio s Ser Wong Fun restoranom i predstavio novitet na tamošnjem tržištu

Američki lanac brze hrane orijentiran samo na pizzu, Pizza Hut, koji uskoro i u Hrvatskoj otvara nekoliko svojih lokala, najavio je kako u Hong Kongu kreće s prodajom pizze sa zmijskim mesom. Kombiniraju ga s crnim gljivama i kineskom sušenom šunkom, sastojcima od kojih se tradicionalno radi jušno jelo od zmijskog mesa, piše CNN Travel.

Iako za Hong Kong to nije ništa neobično, budući da se u jušnim jelima s ovom namirnicom tamo uživa svake godine za vrijeme hladnijih mjeseci, kada se svijetom proširila ova vijest, mnogi su ipak ostali zatečeni.

image
Brianscantlebury/Getty Images

Kako piše CNN Travel, najbolje vrijeme za konzumaciju zmijskog mesa upravo je jesen, točnije, kada zapušu prvi jesenski vjetrovi. Mnogi vjeruju i kako je upravo ta namirnica iznimno dobra za zdravlje.

"U kombinaciji sa sirom i sjeckanom piletinom, zmijsko meso postaje bogatije okusom, a i zdravo je", poručili su iz Pizza Huta Hong Kong i dodali kako ovakva pizza predstavlja iskorak u njihovu poslovanju te kako spaja uživanje u dobroj hrani i održavanje dobrog zdravlja.

U stvaranju ove recepture udružili su se sa Ser Wong Fun, restoranom u Hong Kongu koji se i inače bavi pripremom jela od zmijskog mesa i postoji još od 1895. godine. Kako piše CNN Travel, ovu pizzu su isprobali i zmijsko meso koje se nalazi na njoj podsjetilo ih je na suhu pečenu piletinu.

Zanimljivo je spomenuti i kako ovo nije prvi ovakav iskorak Pizza Huta. U Japanu su, naime, svojevremeno nudili pizzu s okusom Tonkotsu ramena, a na Taiwanu s durianom. Osim toga, drugi američki pizza lanac Dominos, svojevremeno je na Taiwanu radio pizzu s boba kuglicama kakve se inače dodaju u popularni boba čaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 13:26