Chefs at sea

JRE priprema posebnu večeru: Samo jedan stol za osam osoba u 10 odabranih restorana na našoj obali

 Tom Dubravec/Cropix
Sve večere najavljene su za 5. lipnja, dolaze internacionalni chefovi, a prihod je namjenjen u humanitarne svrhe


Chefs at sea, projekt udruge restorana JRE-Hrvatska, održat će se i ove godine u restoranima udruge na našoj obali. U srijedu, 5. lipnja, u čak 10 restorana udruge JRE-Hrvatska, u 19 sati započet će večera Chefs at sea. Ne bi ovo bila tolika novost, da nije riječ o zaista posebnoj večeri. Naime, kako su nam otkrili iz JRE-Hrvatska, svaka večera u spomenutih deset restorana održava se za samo jedan stol za 8 gostiju, koji će moći uživati u večeri pripremljenoj od strane gostujućeg JRE chefa, koji ove godine dolaze iz Slovenije, Nizozemske, Španjolske, Belgije, Velike Britanije, Austrije i Bugarske.

image

Chef Vjeko Bašić u konobi Boba ugostiti će Juana Carlosa Ferranda iz Španjolske

Tom Dubravec/ Cropix/Cropix

Degustacijske večere bit će pripremljene s lokalnim namirnicama, a cijena jedne večere s vinskom pratnjom iznosi 200 eura.

Projekt Chefs at sea sufinancira Hrvatska turistička zajednica, a svake godine udruga ugošćava internacionalne chefove koji po prvi puta posjećuju Hrvatsku te se susreću s našom kulturom, tradicijom i namirnicama.

"Međusobno upoznavanje, razmjena znanja i iskustva te učenje novih tehnika i razvijanje novih okusa s namirnicama s kojima smo okruženi, predstavlja glavne ciljeve ovog projekta. Odlazak na staž u druge zemlje san je svakog kuhara, a mi na ovaj način pružamo cijelom timu jedinstveno iskustvo gdje imaju priliku učiti i raditi s internacionalnim chefovima", rekao je Vjeko Bašić, predsjednik udruge restorana JRE-Hrvatska i vlasnik Konobe Boba na Murteru.

image

U opatijski Navis stiže Stefaan De Proft iz Belgije

Matija Đanješić/Cropix

Ovogodišnji prihod od večera u sklopu Chefs at sea projekta bit će doniran udruzi UNUO, koja osposobljava osobe s invaliditetom u ugostiteljstvu te brine i osposobljava djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi za samostalan život i tržište rada kroz gastronomiju. Prikupljena sredstva donirat će se u svrhu potpore realizaciji grand finala Cupi‘s Spoon 2024., međunarodnog gastro natjecanja osoba s invaliditetom, koja ima za cilj povećati vidljivost osoba s invaliditetom i globalno proširiti svijest o njihovim sposobnostima kroz javni nastup uz pripremu hrane i pića.

image

U Zijavici gostuje chef Bine Volčić iz Slovenije

Privatna arhiva

JRE-Hrvatska podržala je ovo natjecanje, a naši JRE chefovi bit će mentori natjecateljima!

Želite li biti dio ovog humanitarnog projekta, u nastavku vam donosimo popis restorana na našoj obali koji će 6. lipnja ugostiti internacionalne JRE chefove i prirediti spomenute večere.

image

Gostujući chefovi

Press

1. Lešić Dimitri, Korčula & Jeroen Raes, Rozemarijn, JRE-Nizozemska
2. Zijavica, Mošćenička draga & Bine Volčić, Monstera Estare, JRE-Slovenija
3. Konoba Boba, Murter & Juan Carlos Ferrando, Logrono, JRE-Španjolska
4. Konoba Pelegrini, Šibenik & Benjamin Fontaine, L’Inattendu, JRE-Belgija
5. Foša, Zadar & Alfred Prasad, JRE-UK
6. San Rocco, Brtonigla & Andreas Herbst, Riederalm, JRE-Austrija
7. Konoba Kala, Supetar & Vladislav Penov, Cosmos, JRE-Bulgarska
8. Navis, Opatija & Stefaan De Proft, Pacht 26, JRE-Belgija
9. Lemongarden, Sutivan & Tomaž Bratovž, JB, JRE-Slovenija
10. Badi, Umag & Philipp Dyczek, Artis, JRE-Austrija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 09:03