DOBRA PREPORUKA

Isplati se! Nedavno smo kupili ovu kuharicu i osvojila nas je na prvu, a sada je i na popustu

 Privatna arhiva
U slučaju da nemate inspiracije za svakodnevna jela, razmislite o kupovini ove kuharice

Iako je kuharica Celie Brooks, "Superpovrće", u domaćim knjižarama dostupna već dulje vrijeme, ovih smo dana naišli na sniženje koje nas je privuklo na prvu i knjigu smo odlučili kupiti. Već na prvo listanje bilo nam je jasno kako smo potrošenih 11,95 eura prilično dobro uložili. Naime, riječ je o kuharici koja se, logično, u potpunosti fokusira na povrće, i to na 25 najpoznatijih vrsta.

image
Privatna Arhiva/

Brooks je knjigu napisala tako da čitatelju predstavi najbitnije informacije o svakoj vrsti povrća, od nutritivnih vrijednosti, preko nabrajanja sorti do načina obrade i skladištenja, a predlaže i recepte koji mogu poslužiti kao inspiracija za doručak, ručak ili večeru. Knjiga tako sadrži više od 100 jednostavnih i svakodnevnih, ali kreativnih recepata za zdravije obroke koji vam mogu pomoći da i u svojoj kuhinji na još jednostavniji način smisleno kombinirate namirnice i spajate okuse.

Posebno su nam se svidjeli recepti za korijen celera pečen u tijestu, prejednostavne hrskave šparoge, slasnu cvjetaču u corn flakesu iz pećnice i bruskete od zelene salate. Odlično nam izgleda i Celijin recept za pitu od tikvica na grčki, tjesteninu sa špinatom i košarice od jaja s potočarkom.

image
Privatna arhiva

Cijena kuharice "Superpovrće" u našim knjižarama inače se kreće između 23 i 24 eura, a na stranicama Mozaik knjige trenutno je za popustu i koštat će vas svega 11,95 eura, što je svakako dobra vrijednost za novac ako i inače inspiraciju volite potražiti u kuharicama.

O AUTORICI...

Celia Brooks inače je poznata američka autorica vegetarijanskih kuharica s londonskom adresom. Godinama je radila kao privatna chefica Stanleyja Kubricka, a pokrenula je i svoj catering posao. Do sada je napisala čak devet kuharica, jedna od najpopularnijih je "New Vegetarian", a posljednja je upravo "Superpovrće" iz 2018. godine. Više o autorici saznajte na njezinoj službenoj stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:09