SALT BAE

Bio je najveća internet senzacija, a sada ga tuže zbog krađe i nepodmirenih računa

 @nusr_et Instagram
Popularni Salt Bae našao se u još jednom skandalu, ovog puta tuži ga umjetnik iz Brooklyna

Zbog svog je neobičnog načina serviranja 2017. godine postao internet seznacija, na odrezak u njegovom restoranu čak su i brojne poznate ličnosti čekale u radu, a zatim, kada se krenuo širiti i na ostatak svijeta, sve učestalije postale su i priče brojnih nezadovoljnih suradnika Nusreta Gökçe, poznatijeg kao Salt Bae. Posljdnji skandal jest upravo tužba koju je podigao umjetnik iz Brooklyna. Naime, William Hick tvrdi kako je Salt Bae prekršio autorska prava i njegova umjetnička djela printao na menije u svojim restoranima Nusr-Et Steakhouse, vrećice za dostavu i koristio ih u druge promotivne svrhe bez prethodnih konzultacija, piše Fine Dining Lovers. Umjetnik Hick sada traži odštetu od vrtoglavih pet milijuna dolara. Tvrdi kako ga je Gökçe angažirao da oslika mural u njegovom restoranu u Miamiju, no kako je poznati Salt Bae njegove skice zatim iskoristio za kreiranje promotivnog materijala bez da se ranije savjetovao s Hickom.

Ovo nije prva optužba s kojom se Salt Bae susreo otkad je postao poznat po specifičnom načinu soljenja mesa. Prije dvije godine zaposlenici u njegova dva restorana u Miamiju i na Manhattanu udružili su se i optužili ga zbog neplaćenih prekovremenih, preniskih plaća i oduzimanja napojnica, a ove se pak godine našao na meti građevinske firma koja ga je tužila zbog nepodmirenih dugova po završetku gradnje njegovog novog restorana u američkom Dallasu.

Ipak, čini se kako je za Salt Baea ovo samo još jedan skandal u nizu koji ga ne može zaustaviti da i dalje širi svoje carstvo. Trenutno je vlasnik 14 restorana po cijelom svijetu, a uskoro planira i otvorenje još jednog u Londonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 08:06