IDEJA ZA IZLET

Bili smo u berbi: Na ove tri adrese jagode možete nabrati sami, cijene od 2,5 eura za kilogram

Posjetili smo jednu od ove tri lokacije, nabrali dvije mjerice jagoda i zadovoljni se vratili kući, evo detalja

Sezona jagoda u punom je jeku pa je dio proizvođača, osim prodaje mjerica na štandovima, kupcima odlučio ponuditi i opciju berbe jagoda u plastenicima. Princip je jednostavan; u najavljeno vrijeme dolazi se na lokaciju gdje se nalazi plastenik, ponijeti možete i svoje posude, iako proizvođači gotovo uvijek u rezervi imaju i koju plastičnu posudicu, a zatim se upuštate u berbu. Koliko naberete, toliko platite, a usput pokoju jagodu možete i pojesti. Cijene za takav način kupovine jagoda kreću se od 2,50 eura do 4 za kilogram, a osim što ćete proći bolje nego na tržnici, ovakva je aktivnost posebno zabavna za najmlađe.

image
Privatna Arhiva/

NAŠE ISKUSTVO

Baš kao i prošle godine, i ove smo bili u berbi jagoda u međimurskom mjestu Vratišinec. Tamo se jagode beru za 4 eura po kilogramu, a posjetiteljima je na raspolaganju nekoliko plastenika. Po dolasku, osoblje vas uputi na mjesto gdje trenutno ima najviše za branje, a vi zatim s velikom plastičnom posudom odlazite u potragu. Prošle godine u samo jednom posjetu od 40-ak minuta nabrali smo tako gotovo tri kilograma jagoda, a ove godine u Vratišinec smo se uputili prvog sunčanog dana nakon niza kišnih, jedne subote tek nešto malo prije podneva. Kada smo stigli, na adresi je već bio poveći broj berača. I dok su se neki tek upuštali u berbu, veći dio već je zadovoljno odlazio s kašetama punim crvenih bobica, što je značilo da za nas ipak nije ostalo previše plodova. Ipak, u 30-ak minuta berbe napunili smo dvije veće mjerice koje smo na kraju platili nešto više od 6 eura.

image
Privatna Arhiva/

PRIJE NEGO KRENETE U BERBU

Dobar savjet koji vam možemo udijeliti jest da se u berbu na ovakva mjesta svakako zaputite usred radnog tjedna jer, vikendom su gužve, naravno, veće pa riskirate da se kući vratite s manje slatkih plodova nego ste planirali. Krenite ranije ujutro, kada plodova još uvijek ima dovoljno, sunce nije prejako (u plasteniku može biti zbilja vruće), a prije nego što se zaputite na lokaciju, telefonski ili na društvenim mrežama svakako provjerite stanje.

image
Privatna Arhiva/

U nastavku donosimo tri adrese na koje se ovih dana možete zaputiti u berbu jagoda, od ranije spomenutog Vratišinca, do Soblinca i Starog Slatnika, gdje jagode možete kupiti po cijeni od samo 2,5 eura za kilogram.

U BERBU U SESVETE

U Sesvetama na imanju Plodovi Kovačević ovih su dana otvorili sezonu branja jagoda. Kako su najavili na svojoj Facebook stranici, kao i ranijih godina, spremni su za dolazak posjetitelja svakog dana od ponedjeljka do nedjelje, od 8 do 19 sati. Najava nije potrebna, a cijena jagoda je 3,5 eura za kilogram.

Također, najavili su i kako 27. i 28. svibnja organiziraju Festival jagoda u sklopu kojeg će posjetitelji sami moći nabrati plodove, uživati u osvježavajućim slasticama od jagoda, pićima, a najavili su i zabavan program za najmlađe.

image
Plodovi Kovačević Facebook/

NAJBOLJA CIJENA ZA KILOGRAM

U slučaju da putujete u Slavoniju ili se tamo već nalazite, putem stanite ili se zaputite na izlet u Stari Slatinik. Tamo se, naime, nalazi OPG Čuljak gdje bobice možete nabrati po cijeni od samo 2,5 eura za kilogram. Najava dolaska je obavezna, a posjetitelji jagode mogu brati od 7 do 12 sati te od 15 do 20 sati svakog dana. Također, s obzirom na promjenjivu vremensku prognozu i ograničene količine, svakako zapratite službenu Facebook stranicu OPG Čuljak kako biste bili sigurni da je branje moguće.

image
Opg Čuljak Stari Slatinik Facebook/

IZLET U MEĐIMURJE I BRANJE JAGODA

Na kraju, sunčani vikend provedite u Međimurju, posjetite čaroban Mađerkin breg i restoran Terbotz pa uživajte u međimurskim specijalitetima, a na putu za Zagreb svratite u mjesto Vratišinec gdje se nalazi imanje Agra Voćarstvo i gdje kilogram slatkih jagoda možete nabrati po cijeni od 4 eura. Radno vrijeme voćnjaka je svakog dana od 8 do 19 sati, a za dodatne informacije svakako posjetite i Facebook stranicu Agra Voćarstvo.

image
Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 20:35