Ravno u tavu

Dobar savjet! Evo što s ostacima rižota po preporuci slavnog Stanleya Tuccija

 Burwellphotography/Getty Images
Spremili ste preveliku količinu ovog ukusnog talijanskog jela i niste sve uspjeli pojesti? Oblikujte od njega loptice!

Slavnog glumca i velikog gurmana Stanleya Tuccija ne treba posebno predstavljati. Nakon atraktivnog dokumentarnog serijala u kojem obilazi Italiju i jede sve što mu padne pod ruku, nekoliko uspješnih kuharica i brojnih zabavnih videa snimljenih u njegovoj kuhinji tijekom pandemije, sve veći broj pratitelja redovito svraća na Tuccijeve društvene mreže po nove ideje što kuhati i piti u trenucima opuštanja. Upravo smo tako nedavno naišli na video Tuccija kako priprema popečke od rižota, kao savršen način kako iskoristiti ostatke koje niste mogli pojesti.

image

Kuharica Stanleyja Tuccija - Tucci Table


U videu Tucci pojašnjava da ostatke rižota pomiješa s dva jaja i malo krušnih mrvica, tome doda malo soli i ribanog parmezana po ukusu. U tanjuru sa strane pomiješa domaće krušne mrvice i panko mrvice za dodatnu hrskavost. Ostatak rižota zatim oblikuje u loptice, lagano ih spljošti i uvalja u mješavinu mrvica. U dubljoj tavi Tucci zagrije mješavinu biljnog i maslinovog ulja te prži popečke sve dok ne budu lijepe zlaćane boje i ne postanu hrskavi.

Imajte na umu da povrtni rižoto inače može stajati do pet dana u hladnjaku, dok se za mesni preporučuje maksimalno tri dana stajanja. Iako je riža među namirnicama koje nije dobro podgrijavati, to ipak možete učiniti, ali samo jednom, a konzumirati je treba dok je još vruća!
image
Burwellphotography/Getty Images

Ovako ispečene loptice od rižota dobar su zalogaj uz čašu vina te eventualno neki umak na bazi vrhnja. Želite li od njih napraviti cijeli obrok, dok ih pripremate na štednjaku u pećnici ispecite jednostavno začinjeno povrće poput paprike, tikvica, rajčica i slično ili spremite svježu salatu u kojoj će popečci biti topli element. Dobar tek!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 11:41