BEZ SMRDUCKANJA

Znate li koliko je često potrebno prati određene komade robe?


Iris Hazler
27.04.2018.18:55
Znate li koliko je često potrebno prati određene komade robe?
iStock

sažeto

Ako ste nekada željeli nositi istu stvar dva dana za redom, ali vam je bilo ''odvratno'', slobodno se predomislite jer određena roba se može nositi više od jednom


Iris Hazler
27.04.2018.18:55

Naravno, komadi poput donjeg rublja i čarapa idu u pranje odmah nakon nošenja, ali zato kaputi, haljine i majice mogu imati i više nošenja. Evo koliko često treba prati najnošenije komade.

Kaputi

Kapute se ne savjetuje prati češće od svaka dva mjeseca. A ako su izrađeni od vune, onda i dulje kako se ne bi uništio materijal konstantnim pranjem. Kapute je najbolje provjetriti na svježem zraku što češće.

Grudnjaci

Iako i oni spadaju pod donje rublje, savjetuje ih se prati nakon tri do četiri nošenja. Prečestim pranje, može se zbog agresivnih deterdženata oštetiti njihova elastičnost i potpora. Naravno, ako ste se preznojili, u pranje odmah!

Majice i haljine

Stvari koje svakodnevno nosite treba staviti u pranje nakon maksimalno dva nošenja. Ponovno, sve zavisi o količini znojenja, ali da – majicu koju ste nosili jučer možete ''prošvercati'' na još jedno nošenje. Isto vrijedi i za haljine, a ovdje dolazi i do pitanja materijala, a pravilo je jednako kao i kod kaputa. Ako je vunena haljina u akciji, operite je nakon dva do tri nošenja kako je ne bi uništili pretjeranim ispiranjem.

moda

haljine

odjeća

higijena

kaputi

majice

pranje robe

grudnjaci

pranje odjeće

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter