SAMO ISKRENO

Znanstvenici tvrde kako je ovo najbolji način za prekid veze


Iris Hazler
13.10.2017.19:40
Znanstvenici tvrde kako je ovo najbolji način za prekid veze
iStock

sažeto

Prekid nikada nije lijep, ni za jednu stranu koja je uključena


Iris Hazler
13.10.2017.19:40

Prekid veze jednako je bolan za obje strane, bez obzira ostavljate li ili vas se ostavlja. Dapače, prekidi veze su, uz smrtne slučajeve i teške nesreće, među tri najstresnija događaja u životima. Pa kako onda olakšati cijelu situaciju?

Znanstvenici sa Sveučilišta Brigham Young u državi Utah došli su do odgovora.

Istraživanje je provedeno na 145 ljudi, a analizirane su njihove reakcije na loše vijesti, koje su im rečene na različite načine. Između ostalog, bile su to i vijesti o prekidu.

Ispostavilo se kako ljudi najbolje reagiraju na jasnoću i direktnost. U prijevodu, priopćite vijesti bez okolišanja, muljanja, odugovlačenja i što je brže moguće. Najbolje je načeti temu s dobrim starim ''moramo razgovarati'' pristupom, jer već sam izraz naslućuje kako vijesti nisu dobre.

Najčešće su upravo odugovlačenja i okolišanja način na koji osoba koja prekida vezu pokušava samom sebi olakšati situaciju, ali time samo produžuje agoniju drugoj strani.

Kako i inače, tako i kod prekida - iskrenost neka bude u prvom planu. Nemojte odlaziti na večeru, piće ili u izlazak kako bi na kraju dejta obavijestili osobu da je ostavljate, jer ćete samo pogoršati cijelu stvar. Iskreno, sažeto i u glavu. Bolno, ali još bolnije je zavlačenje.

veza

ljubavna veza

prekid

odnos

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter