Odlično rješenje

Živcira vas bockavi džemper? Ovaj jednostavan trik učinit će vaš džemper najudobnijim na svijetu


100posto
25.11.2019.18:00
Živcira vas bockavi džemper? Ovaj jednostavan trik učinit će vaš džemper najudobnijim na svijetu
iStock

sažeto

Ocat i zamrzivač učinit će čuda za vaš džempar


100posto
25.11.2019.18:00

Konačno su stigle hladnije temperature, a s njima i vrijeme da nosimo najtopliju odjeći iz naših ormara. Hladni dani mnogima su nezamislivi bez toplih i udobnih vunenih džempera. Međutim, ima jedna stvar koju kod njih ne volimo - bockavost.

Zbog toga ih izvlačimo iz ormara samo kada je toliko hladno da moramo zanemariti tu iritantnu osobinu naših dragih džempera. Ipak, postoji jedan način na koji možete smekšati i najbockaviji džemper. 

Ubacite ga u frizer

Caigain Kymbal, vlasnik kemijske čistionice u Londonu svoj je trik podijelio s korisnicima društvenih mreža.

"Svoj džemper morate opustiti. S vremenom, vunena vlakna postaju gruba i zato bockaju. Natopite svoj džemper mješavinom octa i vode,a potom ga ostavite da tamo stoji 20-ak minuta. Ocijedite ga i pustite da se osuši. Ne zaboravite ga položiti da se suši cijelom dužinom, nemojte da vise jer će se tako nepotrebno rastegnuti. Ocat će smekšati svaku tkaninu i osvježiti vaš džemper", savjetuje on te otkriva još jedan koristan trik iz svog rukava.

"Džemper preko noći možete ubaciti u zamrzivač. Hladnoća će vlakna 'zaključati' na jednom mjestu i također vas neće bockati", kaže on te dodaje da je ova metoda idealna i u borbi protiv eventualnih zaostalih moljaca i njihovih jajašaca.

zima

bockanje

džemper

newsletter

Prijavite se na Newsletter