Razlika koja čini čuda

Žene koje žele osnovati obitelj u tridesetima imaju više šanse s mlađim frajerima


Dina Plevnik Hajduk
03.07.2017.22:10
Žene koje žele osnovati obitelj u tridesetima imaju više šanse s mlađim frajerima
Profimedia

sažeto

Cheryl Cole i Eva Mendes živi su dokaz!


Dina Plevnik Hajduk
03.07.2017.22:10

Kad je ljubav u pitanju, godine nisu važne, no kad se radi o plodnosti, one postaju važan, a ponekad i presudan faktor.

Premda se danas sve veći broj muškaraca i žena odlučuje na roditeljstvo u srednjim i kasnim tridesetima, mnogi ne mogu izbjeći probleme sa začećem, što je samo jedan od razloga zbog kojih su klinike za umjetnu oplodnju uvijek pune.

Istraživači s Harvarda proučili su zapise 20 000 ciklusa umjetne oplodnje te došli do zanimljivog zaključka da žene s mlađim partnerima brže ostaju trudne.

U istraživanju je pod povećalo stavljeno 7,753 parova koji su bili na tretmanima umjetne oplodnje u razdoblju od 2000. do 2014. godine, a u kojima su žene starosti između 30 i 42 godine.

Rezultati su pokazali kako žene od 30 do 40 godina mogu pospješiti plodnost za čak 30 posto ako imaju partnera koji ima manje od 30 godina, u usporedbi sa ženama koje imaju partnere svojih godina, dok najslabije šanse imaju žene čiji su partneri stariji od njih i imaju preko 40 godina.

Zašto?

Čini se da sperma mladih muškaraca može 'pomladiti' jajašca žena u tridesetima zbog čega lakše ostaju trudne, piše Telegraph.

Pogledajte samo Evu Mendes, 42-godišnju mamu dvoje male djece čiji je partner Ryan Gosling sedam godina mlađi, ili zanosnu Cheryl Cole, 34-godišnju pjevačicu koja je nakon samo nekoliko mjeseci hodanja s 23-godišnjim Liamom Payneom ostala u drugom stanju. 

Iznimka su žene starije od 40 godina, kod kojih godine partnera nemaju veze s uspješnom ili neuspješnom oplodnjom, pokazuje istraživanje.

trudnoća

IVF

mlađi muškarac

oplodnja

žene u tridesetima

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter