Čarolija vjenčanog prstena

Zašto su oženjeni frajeri najpoželjniji?


Iris Hazler
16.02.2017.16:00
Zašto su oženjeni frajeri najpoželjniji?
iStock

sažeto

Prijateljica je nedavno uplovila u bračnu luku i s dolaskom tog čarobnog prstena, uočila je kako je njezina bolja polovica postala puno traženija nego dok su ''samo hodali''. Ima li zaista istine u tome da su oženjeni frajeri poželjniji od solo ili je to samo mit?


Iris Hazler
16.02.2017.16:00

Hodali su godinama i brak je došao kao potpuno logičan nastavak veze. Bez velike pompe, vjenčanje su organizirali kod matičara uz najbliže članove obitelji i prijatelje i sve skupa proslavili večerom i finim vinom.

Već idući vikend, otišli su zajedno na koncert i dok su čekali piće za šankom, njemu je bez pardona uletjela zgodna djevojka s nimalo suptilnim upucavanjem. Frendica je stajala sa strane pomalo zabezeknuta, jednako kao i on koji je brzo odgovorio kako ide sa suprugom prema bini.

Oboje su se nasmijali situaciji, njemu je bilo užasno neugodno, ali se svejedno osjećao polaskano, dok je ona počela sve češće primjećivati kako se žene jednostavne lijepe za njezinog muža.

iStock

''Velim ti, čim vide prsten – podemone. Pa imao je samo jednu curu prije mene i, ruku na srce, nije baš da su ga oblijetale prije braka kao sumanute i sad odjednom – BAM! K'o muhe na drek!'', prepričava mi uz kavu sva zajapurena i s polunevjericom u glasu.

Ok, često sam čula i čitala o tome kako žene padaju na zauzete frajere, a posebice one koji su u braku, ali mi nikada nije bilo potpuno jasno – zašto? Brojni stručnjaci tvrde da je stvar vrlo jednostavna – oženjeni muškarci su se spremni obvezati, zreli su i očito imaju ''ono nešto'' čim ga je neka htjela za muža.

Dobro, ali gdje je užitak ganjati ZAUZETOG frajera, opet se ja pitam iznimno naivno i blesavo. A odgovor se nalazi u tome da, ako već oženjeni frajer želi imati aferu, to znači da ne želi ozbiljnu vezu što neke žene smatraju odličnom osobinom jer ni same ne žele ozbiljan odnos. A često je kvaka i u tome što su oženjeni muškarci nedostupni i teži su plijen za osvajanje.

Ovdje veliku ulogu imaju i doza drame i rizika koju donosi titula ljubavnice i žene koja mora biti obavijena velom tajne. A upravo je taj faktor nekim ženama neizmjerno napet. Ne osuđujem. Ali ujedno i ne razumijem. U čemu je divota biti druga? Biti ona s kojom se skrivaš? Biti ona koju ne može u javnosti poljubiti ili primiti za ruku? Zar žene ne žele imati muškarca samo za sebe?

''Ako još jedna uleti, glavu otkidam, nemrem više'', zaključuje moja prijateljica, a ja potvrdno klimam glavom i jedino što mogu zaključiti je kako se nadam da ni jedna žena neće napraviti ono što ne bi željela da se njoj dogodi.

ljubav

brak

veza

odnosi

muž

oženjeni muškarci

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter