MRSKI CRNI KOLUTOVI

Zašto se nikako ne možemo riješiti podočnjaka?


Iris Hazler
23.10.2017.13:35
Zašto se nikako ne možemo riješiti podočnjaka?
iStock

sažeto

Tamni kolutovi ispod očiju more dosta nas, a ovo su najčešće pogreške zbog kojih ni make up ne djeluje


Iris Hazler
23.10.2017.13:35

Ne spavate kako spada jednu noć, a iduće jutro su vam već podočnjaci kao da niste spavali sedam godina? I koliko god se trudili s make upom, kremicama i svim opcijama, oni se i dalje ponosno prkose na vašem licu? Vjerojatno se radi o lošem korektoru ili je u pitanju čak – genetika.

Kada se bira korektor koji će sakriti tamne kolutove pod očima, najbolje je birati nijansu do dvije od boje pudera koju koristite. Osim što će ujednačiti ton kože, svjetliji korektor će pomoći i kod sakrivanja crvenila i iritacija na nježnoj koži ispod očiju.

Jedna od grešaka tijekom nanošenja korektora je i to što se on često krivo nanosi. Najbolje će izgledati i sakriti neželjene mrlje ako se nanese s mekanom širom četkicom, a za kraj ga je najbolje ''zapečatiti' pomoću spužvice na kojoj je malena količina transparentnog pudera. Tako se korektor neće micati tijekom dana i ''iscuriti'' s lica.

Također, boja i nijansa sjenila i olovke za oči može naglasiti ili sakriti podočnjake. Logično, što tamnije i zagasitije nijanse na očima, to naglašeniji podočnjaci.

A za kraj, vrlo je moguće kako je u pitanju genetika. Podočnjake nerijetko nasljeđujemo, a jedino što možemo je pokušati ih ublažiti posebnim kremama za područje oko očiju, najbolje na bazi kofeina. A mali trik koji uvijek pali jest korištenje highlightera. Lagano pređite četkicom za blendanje po highlighteru, lupkajući odstranite višak proizvoda i samo lagano pređite ispod očiju. 

ljepota

beauty

make up

korektor

podočnjaci

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter