ovo će vam poprilično olakšati život

Zašto plastičnu foliju trebate držati u hladnjaku, a ne u ladici te kako će vam ovaj trik sačuvati mnogo živaca?


100posto
24.10.2019.18:00
Zašto plastičnu foliju trebate držati u hladnjaku, a ne u ladici te kako će vam ovaj trik sačuvati mnogo živaca?
Profimedia

100posto
24.10.2019.18:00

Plastičnu foliju obično koristimo kako bismo zapakirali hranu prije odlaganja u hladnjak i svima nam ona ponekad zadaje poprilično muke kada s njome krenemo pakirati hranu, a nebrojeno puta ste sigurno i odustali od tog pokušaja jer ste se iživcirali tijekom tog procesa kada se folija počela lijepiti za sve drugo, osim za ono što treba. 

No, svi ovih dana na društvenim mrežama pričaju o genijalnom triku koji će nam svima olakšati borbu s plastičnim folijom, Naime, nju umjesto u kuhinjskom elementu ili ladici treba držati u hladnjaku. 

Hladan zrak smanjit će razinu elektriciteta 

iStock

Plastičnoj foliji nije mjesto na sobnoj temperaturi, naime hladan zrak smanjit će razinu elektriciteta zbog kojeg se ona neprestano lijepi i tako stvara probleme prilikom pakiranja hrane. Na taj način korištenje plastične folije će biti mnogo lakše pa više neće biti problem odrezati jedna komad folije, a da ne dobijete blagi slom živaca. 

Odlično rješenje i za naljepnice

Isto tako prozirna folija je stvarno jedan je od najkorisnijih predmeta u kućanstvu, ali većina je koristi samo za zamatanje hrane. Odljepljivanje naljepnica s novih predmeta zna biti frustrirajuće ako se ona ne odlijepi do kraja, a na mjestu čaše, vaze, zdjele, nekadašnje tegle ajvara ostane ljepljiva površina. Da bi to izbjegli stručnjaci savjetuju da smočite papirnati ručnik i stavite ga preko problematičnog područja nakon čega ga pokrijte folijom. Ostavite da stoji tako sve dok naljepnica ne omekša, a potom je nježno uklonite.

savjeti

kuhinja

kuhanje

folija

zamatanje

plastična folija

newsletter

Prijavite se na Newsletter