JOŠ BOLJE CIJENE I JOŠ BOLJE PERFORMANSE

Vraća li se nekoć kultna Nokia na velika vrata?


Iris Hazler
05.06.2018.10:30
Vraća li se nekoć kultna Nokia na velika vrata?
Press Foto

sažeto

Mlađe generacije znaju samo za smartphone mobitele, ali mi malo stariji smo imali čaroliju pratiti razvijanje mobilne tehnologije na najbolji način


Iris Hazler
05.06.2018.10:30

Većina nas je imala priliku da nam prvi mobitel koji smo ikada imali bude Nokia. U to vrijeme (pričamo prije 15 do 20 godina), najpopularniji modeli su bili 5110, 3210, 8210 i neponovljiva 3310 koju ni Chuck Norris ne bi razbio. Polifone melodije su bili posljednji krik mode kada zvoni mobitel, rekorderi u zmijici su bili najveće face, a onda je sve nekako krenulo u krivom smjeru.

Profimedia

Dolaskom pametnih telefona i velike konkurencije, Nokia kao da se pogubila negdje putem, ali se poput feniksa počela vraćati prije dvije godine, a sada je imala globalno predstavljanje čak tri nova modela. Moskva kao lokacija prezentacije nije odabrana zbog histerije oko Svjetskog, već kao svojevrsna zahvala lojalnosti jednom od top tri tržišta Nokije. Na licu mjesta smo popričali s Tomislavom Himbeleom, voditeljem marketinga tvrtke HMD Global za istočnu Europu.

''Prirodno je bilo da odaberemo Rusiju jer očigledno ovdje postoji jako puno ljudi koji su i dalje vezani za Nokiju kao brend, a ovo je jedna vrsta našeg priznanja lokalnim potrošačima i njihovoj lojalnosti'', započeo je Himbele.

Na eventu su predstavljena tri nova i poboljšana modela koja pokreće Android OreoTM  - Nokia 5.1, Nokia 3.1 i Nokia 2.1.

Press Foto

Uz pristup najnovijim Googleovim uslugama, poput Google asistenta, ova tri pametna telefona donose čisto, sigurno i uvijek ažurirano Android iskustvo uz Android One i Android Go, u kombinaciji s vrhunskom izradom,  dizajnom i performansama prepoznatljivima za Nokia pametne telefone.

Novi Nokia pametni telefoni dolaze s većim ekranom, poboljšanim performansama i boljim procesorima koji pružaju 50% bolje korisničko iskustvo, dok istovremeno održavaju savršenu ravnotežu u odnosu na potrošnju baterije i zapanjujući dizajn – u svim onim segmentima u kojima potrošači inače moraju raditi kompromise.

 Press Foto

A upravo su odlične performanse ono što, posebice mlađa publika, danas itekako traži. Dobra kamera za fotografije i snimanje video sadržaja je postala primarna stvar kod kupovine mobitela, a i dizajn igra veliku ulogu.

''Mi želimo kupcima ponuditi super vrijednost koju neće previše platiti, a upravo to ova tri telefona nude. Od samog početka je filozofija izrade uređaja da ne odstupamo od Nokije što je nekada bila. Kvaliteta i pouzdanost grade brend i danas, a želimo donijeti premium materijale u jeftinijem cjenovnom razredu. Filozofija je takva da korisnik zaslužuje apsolutno najbolji telefon za svoju vrijednost. Uvijek pokušavamo donijeti performanse višeg cjenovnog segmenta po nižoj cijeni samog aparata'', pojašnjava Himbele.

Dakle, s obnovljenim portfeljem, sada možete uživati u iskustvu premium pametnog telefona bez plaćanja premium cijene. Svaki od ovih telefona zaista odiše stilom i detaljima na koje je utrošena posebna pažnja što vam omogućava da, bez obzira na to koji je vaš budžet.

Press Foto

A Nokia se ponovno posvetila i trajanju baterije koja može izdržati i do dva dana, naravno, ovisno o načinu korištenja.

''Mlađa generacija konzumira jako puno sadržaja i žele ga u bilo kojem trenutku dana. Od YouTubea, raznih društvenih mreža, glazbe… A pouzdanost baterije nudimo upravo iz tih razloga. Da vam mobitel ne zakaže kada je najpotrebnije i da se ne dogodi situacija da vam se na 7% baterije mobitel jednostavno isključi'', zaključio je Himbele.

I baš nas ta izdržljiva baterija, lijep dizajn i pristupačna cijena vraćaju na naše prve mobitele kada smo tek krenuli u taj svijet tehnologije. Novi modeli bit će dostupni od srpnja, Nokia 5.1 po globalnoj preporučenoj  cijeni od 189 eura, Nokia 3.1 po globalnoj preporučenoj  cijeni od 139 eura te Nokia 2.1 po globalnoj preporučenoj  cijeni od USD 115.

Rusija

tehnologija

mobitel

Moskva

Nokia

HMD

Tomislav Himbele

android

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter