Stvorila duboku vezu s još jednim konobarom

'S tolikom napetošću čekala sam u životu jedino još rezultat testa na trudnoću'


Mada Peršić
18.03.2019.11:00
'S tolikom napetošću čekala sam u životu jedino još rezultat testa na trudnoću'
Foto: Instagram

sažeto

Glumica Mada Peršić za 100 posto u svojoj kolumni piše o udaji, reviji vjenčanica i statusu single cure među zaručenom i udatom masom


Mada Peršić
18.03.2019.11:00

Žene rođene u ova tri horoskopska znaka stvorene su za udaju; tako glasi naslov članka na jednom portalu. Kliknem, ali već znam da će na prvom mjestu biti Žena Rak. I stvarno, na prvom mjestu jest Žena Rak. Eto. Ja sam ta Žena Rak. I kako sad planetima i narodu objasniti to da se sve moje prijateljice Žene neRakovi spremaju za udaju, zaprošene su, ili, što bi se reklo, rade na djetetu. Zar se tom horoskopu baš ništa ne može vjerovati ? Ja, Žena Rak, ni najpočetniji stupanj veze nemam. A tridesetak godina imam. Najdublja trenutna veza s muškarcem mi je veza s konobarom u kvartovskom kafiću. On meni gin-tonic i kikiriki, a ja njemu osmijeh i zahvalnost duboku. Ponekad me i slika za Instagram. A moje prijateljice idu sa svojim budućim muževima na Bali.

'Ne brini, naći ćeš i ti nekoga'

Da se razumijemo, meni je ovak' super, ali mojim prijateljicama je mene malo žao. Pitaju me jesam li oke i govore mi dobronamjerno: 'Ne brini, naći ćeš i ti nekoga. Nemoj pristajati na bilo koga samo zato da budeš u vezi'. Molim? Pa ja nisam ni znala da nešto sa mnom nije u redu i nisam ni znala da postoji mogućnost da pristanem na bilo koga samo zato da mogu reći da sam u vezi. Razmišljam tako, pijem visokopretenciozni rozi gin tonic i jedem kikiriki, a prekine me u tome telefonski poziv s nepoznatog broja. Srdačno se javim, kao i uvijek, možda je poziv za neku audiciju. A novaca uvijek treba, jer se rozi gin-tonici ne plaćaju sami. Vrlo ljubazan glas s druge strane, nakon što je utvrdio da sam to ja, poziva me u petak na reviju Vesne Spose.

 
 
 
View this post on Instagram

Ljudi moji, kad rekapituliram ovaj tjedan, vidim da imam dva velika uspjeha: 1. Kad me policija zaustavila u noći s petka na subotu, napuhala sam 0,45 promila 🏆 2. Nosila sam tu večer ovu prekrasnu haljinu by @vesnasposa ❤ u kojoj sam se osjećala kao uspješnica 🤗🏆 Koji su Vaši ovotjedni uspjesi ? Al fakat 🤗 P.S. Drink responsibly 😘🥂 .. .. .. .. #girl #dress #dresstoimpress #sposa #vesnasposa #golden #sequins #stylepost #glamourous #glam #glitter #glitterandglam #success #happy #grateful #blessed #berta #strikeapose #envogue #fashion #fashionshow #croatiafulloflove #croatiafulloflife #croatiafullofmagic #legs #legsfordays #body #bodygoals #actress #actresslife

A post shared by Mada Peršić (@malamadafakat) on Mar 16, 2019 at 11:33pm PDT

'Volim dobro ruganje, i prihvaćam igru Svemira. Sviće petak - dan za metak'

Došle su, naime, nove vjenčanice iz New Yorka, kaže glas. Pokušavam srdačno objasniti da sam ja stvarno kriva publika za vjenčanice, jer od Črnomerca do Dubrave u ovih dvanaestak godina koliko sam punoljetna, nisam uspjela naći ženika. Predlažem svoje prijateljice i kolegice, ali glas želi baš mene. Svemir mi se malo ruga, al'; rek'o sama sebi: Volim dobro ruganje, i prihvaćam igru Svemira. Sviće petak - dan za metak. Ako je metak revija vjenčanica. Dolazim u veliku zgradu Vesne Spose na Aveniji Marina Držića. To Vam je ono zdanje gdje su na tri etaže spektakularno postavljene osvijetljene lutke u svečanim haljinama, sigurno znate.

'Guerilla lakiranje noktiju petnaest minuta prije revije'

Uvode me unutra, upoznaju s gospođom Vesnom. Predivnom, samosvjesnom, energičnom, poslovnom ženom. Mislim, udanom. Vode me gore na drugi kat. Prije nego sam se snašla, bila sam već odjevena u njihovu elegantnu zlatnu šljokičastu haljinu i sad se brzo trebalo pokazati Vesni. Sve se odvijalo jako brzo. Lakirala sam brzo nokte na nogama rozim lakom, nakon što sam obula sandale, i to samo provizorno, prva četiri nokta, jer je peti bio nedostupan. Glas s telefona me sad uživo ljubazno požuruje na pokazivanje Vesni koja me mora odobriti za slikanje, a ja si mislim: 'Eto. Zato se nikada neću udati. Sve žene koje su zaručene, udane, ili rade na djeci, imaju manikuru i trajni lak na svih deset noktiju na rukama i na svih deset na nogama, a ne ovako kao ja - guerilla lakiranje noktiju petnaest minuta prije revije. Glas s telefona bio je jako zabrinut nad mojim lakiranjem noktiju, jer bi svježi lak mogao naštetiti haljini, pa bi se Vesna mogla nasekirati. Mislim da Vesna nije primijetila.

 
 
 
View this post on Instagram

Dabogda se i ja udala 🤗👰🏼🥂 Bila na reviji @vesnasposa ❤ koja je predstavila najljepše nove vjenčanice by @berta ❤ i sad tražim ko će me ženit 💍🤗 Samo ozbiljne ponude u dm i commente pliz 😉 Potraži me i na slici 2 i 3 😘💋 👰 @bertabridal ❤ @musebyberta ❤ P.S. ak Ti se ne da udavat a Ti checkiraj nevjenčane haljine, mene osvojila ova zlatna Sposina 😍💛🏆💛🏆💛 .. .. .. .. #girl #sequins #sequindress #golden #gold #coctail #coctaildress #legs #legsfordays #actresslife #actress #sposa #vesnasposa #berta #bertabridal #bridetobe #weddingdress #weddinggown #wedding #champagneworldwide #champagneshowers #champagne🍾 #champagne #glamour #glamourshots #glamorous #glamourous #lifestyle #dressup #dress

A post shared by Mada Peršić (@malamadafakat) on Mar 16, 2019 at 3:07am PDT

'Slikalo me, takvu glamuroznu, dalo mi pjenušac i posjelo na kauč pored Antonije Šole koju sam pitala je li udana'

Slikalo me, takvu glamuroznu, dalo mi pjenušac i posjelo na kauč pored Antonije Šole koju sam pitala je li udana. Nije, kaže. Ajde, fala bogu, nisam jedina. Antonija mi je postala najbolja prijateljica i najveća saveznica. Vesna dolazi po mene i govori mi: Mada, pročitat ćeš ovo na mikrofon kao uvod. Nakašljem se. Krećem. Seksi sam pročitala kratki tekst o vjenčanicama iz New Yorka. Dobila sam tri aplauza na otvorenoj sceni za pet rečenica o vjenčanicama. Vratilo mi se samopouzdanje. Vjenčanice, a posebno ove iz New Yorka,
postale su mi prijatelji. Izabrala sam tijekom revije vjenčanicu za prvi, za drugi i za treći brak. Kasnije sam suvereno vodila razgovore s udavačama.

'Hej momci u plavom, imam lošu vijest, pozitivna bit ću ja na alkotest!'

Vjenčanica bijela, srebrna, puderasta, baby roza, s J. Lo izrezom ili s korzetom?, to su bila pitanja važna kao ono 'Biti ili ne biti?'. A uvijek je lakše odgovoriti na pitanje 'Piti ili ne piti?', pa sam stvorila još jednu duboku vezu s još jednim konobarom. Iz te nove veze rodio se mnogi pjenušac tijekom domjenka nakon revije. Autom sam krenula doma, zaustavila su me dva zgodna policajca, a ja se sjetih one: 'Hej momci u plavom, imam lošu vijest, pozitivna bit ću ja na alkotest!'; ili 'Hej policijo, kriva sam a slobodna!'.

'S tolikom napetošću čekala sam u životu jedino još rezultat testa na trudnoću i testa iz Anatomije na Medicini'

Pitaju me momci u plavom jesam li voljna puhati. Ja, ne znam zašto, suvereno kažem: 'Da, naravno!'. Pušem ja, napeto je. Znate kako se čeka jedno desetak sekundi na rezultat alkotesta. S tolikom napetošću čekala sam u životu jedino još rezultat testa na trudnoću i testa iz Anatomije na Medicini. Kaže Alkotest: 0,45. Pobjeda! Policajci mi zažele ugodnu večer. Ni njima nisam zanimljiva, jer imam manje od 0,5 promila. Eh, da sam popila još gutljaj pjenušca, više bi se bavili sa mnom. Ulazim u auto i puštam s mobitela pjesmu: 'Dabogda se i ti udala'. Dabogda se i ja udala!

Mada Peršić akademska je glumica i liječnica. Šira javnost upoznala ju je za vrijeme studija medicine kada je nastupila u reality showu 'Hrvatski top model'. Nakon što je diplomirala medicinu, shvatila je da to nije njezin put pa se odlučila upisati Akademiju dramske umjetnosti. Na Dubrovačkim ljetnim igrama je 2015. godine privukla pozornost javnosti i kritike kada se u 'Elementarnim česticama' skinula do kraja, a sve od sebe dala i glumački. Skidanje je, reći će kasnije, bilo nevino i u svrsi umjetnosti. Od tada Peršić gradi sigurnim koracima uspješnu glumačku karijeru.

Scena kolumna

Mada Peršić

Kolumna MaDa

newsletter

Prijavite se na Newsletter