Glumica o vaginalnoj manipulaciji

Uskraćivala mu je seks dok nije dobila ono što želi: 'Neka bude seksa, a ne rata!'


100posto
10.06.2019.10:55
Uskraćivala mu je seks dok nije dobila ono što želi: 'Neka bude seksa, a ne rata!'
Foto: Instagram

sažeto

U Puli se u subotu održava premijera 'Lizistrate', komedija je to koju je napisao Aristofan 411. godine prije Krista


100posto
10.06.2019.10:55

U subotu je premijera 'Lizistrate' u Puli. 'Lizistrata' je komedija koju je napisao Aristofan 411. prije Krista. Lizistrata je junakinja koja organizira štrajk deprivacijom seksa. Uvjerena je da će muškarci, u deficitu seksa, biti toliko izluđeni da će biti podložni manipulaciji. Manipulacija bi bila plemenita i sastojala bi se u tome da se muškarce odgovori od daljnjeg ratovanja. Floskularno će zvučati, ali što mogu - tema je aktualnija nego ikada. Prikazuju se vješto i tragikomično pohlepa političara i njihova želja za moći i hedonizmom, nefunkcioniranje demokracije, bogaćenje profitera kroz ratovanje.

Prikazano je i vječno nerazumijevanje među spolovima i svojevrsni feministički pokret. Žene, naime, u ovoj tragikomediji nisu imale pravo glasa sve dok muževi nisu bili toliko izluđeni ne*ebicom pa su iz vlastite fiziološke potrebe ženama na koncu morali dati pravo glasa. Mislim da bi Žuži Jelinek bila jako zadovoljna ovim tipom feminizma, koji se zasniva na seksualnoj i emotivnoj trgovini. Muškarci su s Marsa, a žene su s Venere, međusobno se ne razumiju dok žene davanjem ili uskraćivanjem seksa, ovisno o situaciji, ne uspostave fatičku funkciju: kao svojevrsni 'Halo, čujemo li se?' u telefonskom razgovoru.

'Razgovaraju i o intimnim frizuricama i mnogo govore o muškom spolnom udu, kojeg iz milja zovu mnogim imenima, a najčešće Tvrtko'

Zanimljivo je koliko se malo toga promijenilo u posljednjih dvije i pol tisuće godina. Žene u ovoj komediji čak razgovaraju i o intimnim frizuricama i mnogo govore o muškom spolnom udu, kojeg iz milja zovu mnogim imenima, a najčešće Tvrtko. Zanimljivo je i feministički da je ženama u Lizistrati bez seksa barem jednako teško kao i muškarcima. Lizistrata tek dugotrajnim i repetitivnim nagovaranjem, pa čak i lažima u kojima govori da joj se sam veliki Zeus obratio, uspijeva žene nagovoriti na uskraćivanje seksa. Žene u komadu jako vole seks, što mi je baš drago za pročitati, jer to vjerojatno znači da su njihovi seksualni partneri (ili partnerice) vodili brigu o ženinom zadovoljstvu. Podsjećam, radnja se događa prije otprilike 2500 godina. Stari Grci seksualno su otvoreni. Gay odnosi se, hvala Zeusu, smatraju potpuno normalnima. I sam Veliki Zeus imao je i muškog ljubavnika Ganimeda.

 
 
 
View this post on Instagram

Pravi promotivni spot za Lizistrata 21 : Vodimo Ljubav, a ne rat ❤🥰 premijera i izvedbe su 15og 16og 17og ovog mjeseca na Kaštelu u Puli 🤗 🥳 bili dobri ili loši, dođite nam da se volimo ❤ #volimstosevolimo #ljubavseljubavljuvraca ❤ @galaflegma ❤ @lara.zivolic ❤ @deni_sankovic ❤ @luka.mihovilovich ❤ @istarskonarodnokazaliste ❤ @severina ❤ @raleratkovic ❤ .. .. .. .. #severina #jasamlosha #losha #grouppicture #video #theatre #happy #happygang #show #showstopper #showgirls #showboys #lovemylife❤️ #greattime #greatpeople #awesomevibes #joiedevivre #joyoflife #live #loved #love #makelove #makelovenotwar #lisystrata #lisistrata #lizistrata #lizzie #pula

A post shared by Mada Peršić (@malamadafakat) on Jun 7, 2019 at 11:54pm PDT

'Neka bude seksa, a ne rata!'

A Aristofan je neki kul frajer. Kaže Platon da je Aristofan uspio najviše popiti i najviše govoriti na jednoj gozbi i da je do kasnih sati sa Sokratom raspravljao bi li jedan čovjek bio sposoban pisati i komedije i tragedije. Ne znam, život piše i tragedije i komedije, a najviše tragikomedije pa valjda može i čovjek. Aristofan je moja simpatija. Imamo vremenski long distance relationship koji funkcionira.

Nasmijava me i dao mi je ulogu Lizistrate, koja je ipak najbolja od svih ženskih uloga kod starih Grka, jer Lizistrata jedina ne ubija muža, ne ubija djecu, ne jede djecu, ne ubija sebe, nego potaknuta životnim elanom, radošću, dobronamjernošću i inteligencijom postiže san svake missice, i naravno svakog normalnog živog bića: World Peace! Uz završni slogan predstave: 'Neka bude seksa, a ne rata!' Ili, još prigodnije: 'To, to, to je to - hajde da se volimo! To, to, to je to - haj'mo svi da igramo!', jer redatelj je radnju smjestio na područje Balkana i privremenom ne*ebicom kaznio Srbe i Hrvate. Sve je suvremeno i prispodobivo, samo nisam sigurna da bi danas nešto postigli da partnerima ili partnericama uskratimo Netflix 'n' chill. Bez seksa se izgleda danas može. Možda je smartphone novi seks?

 
 
 
View this post on Instagram

Često se ženi u životu pruži prilika da bira između predobrog finog dečka i 💩a, i onda ona gotovo uvijek izabere 💩, o čemu govori i ova slika 🤗 sa snimanja spota za našu pjesmu koja se zove Glumica 🤗💎🥳🥂 Predobar fini dečko sa slike je @lukausalj ❤ 📸 i make up @natalija.skrlec ❤ @mikisolus ❤ @sipamusic ❤ @zoransprajc ❤ @suzanaerbeznik ❤ @nigredo_albedo ❤ @paradoxical_dualist ❤ .. .. .. .. #actresslife #musicvideo #singers #singer #hitsong #megahits #megahit #balkan #ovojebalkanbalkan #ovojebalkan #istria #istra #croatiafulloflove #croatiafulloflife #torquise #redlipstick💄 #red #swimming #swimwear #inflatables #havingfun #loved #love #poop #poopemoji💩 #bodygoals #bodypositive #body #happy #coolvibes

A post shared by Mada Peršić (@malamadafakat) on May 27, 2019 at 11:29pm PDT

Mada Peršić

kolumna made peršić

Žuži Jelinek

Lizistrata

newsletter

Prijavite se na Newsletter