BUBBLE ŠTIVO

Uronite dublje u svijet knjiga Dorothy Koomson


100posto
18.03.2018.15:05
Uronite dublje u svijet knjiga Dorothy Koomson
Press Foto

sažeto

Engleska spisateljica Dorothy Koomson osvojila je englesko i američko čitateljstvo u vrlo kratkom periodu te u konačnici nastavila obarati ostatak svijeta lakim koracima


100posto
18.03.2018.15:05

Nedugo nakon začarala je i hrvatsko čitateljstvo, a naklada Znanje nas je počastila objavom nekoliko prijevoda njezinih knjiga. Ljubavne drame koje piše prožete su dirljivim pričama međuljudskih odnosa, prijateljstava i velikih ljubavi čime potvrđuje i opravdava svoj senzibilitet za prenošenje naracija koje su vrlo bliske svakodnevici i pojedincima. Dvjema diplomama; iz psihologije i novinarstva, kroči u odrasli svijet ozbiljnim stavom, međutim, u njoj se još od malena krila velika ljubav prema književnosti i stvaralaštvu.

 Press Foto

Dorothy skromnim karakterom nastoji u javnosti ne govoriti o svom privatnom životu. Uvijek se osvrće na svoj rad i predstavlja sebe kroz knjige koje piše. S trinaest godina napisala je svoj prvi neobjavljeni, ljubavni roman „There's A Thin Line Between Love And Hate“ (Tanka je linija između ljubavi i mržnje). Svaku večer je prije spavanja napisala jedno poglavlje i to bi ujutro u školi pokazivala svojim prijateljima. Njima se priča svidjela. Tada je shvatila da je to njen životni poziv.

 Press Foto

Nastavlja pisati u tom duhu te 2006-e godine objavljuje svoj treći roman „Kći moje najbolje prijateljice“, dramatična životna priča dviju prijateljica, Kamryn i Adele, koje misle da ih u životu ništa ne može razdvojiti. No, nikad ne reci nikad. Adele u jednom trenutku spava s Kamryninim zaručnikom, zatrudni i rodi djevojčicu. Kamryn se slomljena zaklinje kako ih nikad više ne želi vidjeti u životu. Međutim, nakon nekoliko godina dobiva pismo od Adele koja leži u smrtnoj postelji i moli Kamryn da posvoji njezinu kćer.

Naslov „Žena koju je volio prije mene“ preveden je na hrvatski godinu nakon, a zainteresirat će svakoga tko voli mistične poveznice s prošlošću tuđih života. Glavni lik Libby počne kopati po prošlosti svog muža i saznaje činjenice koje stavljaju pod upitnik sve što zna o svome mužu.

 Press Foto

Psihološkim trilerom „Plaža od ružinih latica“ Koomson iznenađuje svoje čitatelje i pokazuje drugu stranu njezine mašte gdje priča o savršenom ljubavnom odnosu doživljava nagli preokret i prelazi u psihološko preispitivanje likova i njihovih stvarnosti. “Kad sam bila nevidljiva“ još je jedna dirljiva priča o prijateljstvu koje započne od malih nogu, doživi potpuni raspad a zatim ponovno uskrsnuće. Posljednja knjiga prevedena na hrvatski je i posljednje izdanje spisateljice Koomson. „Laku noć, ljepoto“ teška je priča o ljubomori i patnji koju si ljudi mogu zadati zbog sebičnih razloga. Uronite dublje u svijet knjiga Dorothy Koomson i suočite se s raznim životnim, međuljudskim i egzistencijalnim pitanjima koje ona stavlja na stol ne bi li nas potaknula na otvorenost prema ljubavi.

knjiga

bubble štivo

književnost

roman

Dorothy Koomson

newsletter

Prijavite se na Newsletter