Šalabahter Gale Svilan za ljubav

'Da se razumijemo, ako frajeru platim piće na prvom dejtu onda očekujem da će mi se na kraju večeri i posrećiti'


Gala Svilan
15.05.2018.12:00
'Da se razumijemo, ako frajeru platim piće na prvom dejtu onda očekujem da će mi se na kraju večeri i posrećiti'
Ivana Nobilo/CROPIX

sažeto

Gala Svilan osvrnula se na potrebu svih nas da igramo igrice u ljubavnim odnosima umjesto da se opustimo i budemo svoji


Gala Svilan
15.05.2018.12:00

"Što trijezan misli, pijan govori", izjava je koju vežemo uz Jean-Jacques Rousseaua, koji je i sam značenje znao potražiti na dnu čašice. Ideja je da pod utjecajem alkohola, naše inhibicije padaju i dopuštamo si verbalizaciju onoga što inače nikada ne bi prešlo preko naših usana, te otkrivamo djeliće sebe koje smo željeli zadržati privatnima.

Ne samo da se mnogi s time mogu poistovjetiti, već je izjava postala stvarnost kineske biznis kulture. Prije većih poslovnih sastanaka ili dealova, obje strane se potiču da svoje umove i jezike opuste uz koju čašicu alkohola.

Nekoć se vjerovalo kako je i sam brak ozbiljan posao koji se sklapa između dviju obitelji, no današnje društvo stvar je pak okrenulo naglavačke te se taj isti brak sada sklapa, navodno, na temelju, ljubavi, iskrenosti, povjerenja.

No, zašto onda u današnje vrijeme, kada osobne odnose stvaramo na temelju iskrenih osjećaja, sve češće nailazimo na knjige poput "Muškarci su s Marsa, a žene su sa... mo malo zakomplicirale stvari"?

Kada su u pitanju muško-ženski odnosi često ću čuti od svojih prijatelja kako smo mi žene sklonije igranju igrica, uvijanju i odugovlačenju onog što zaista mislimo i želimo. Skrivamo se iza jezičnih figura kako bismo zamele svoje tragove i namjere.

Na poruke odgovaramo tek nakon sat vremena, matematičkim formulama pokušavamo dokučiti kada je pravo vrijeme za reći 'volim te', a horoskop nam odlučuje slažu li se naša sazviježđa s onime što osjećamo. Jeste li ikada čuli da se nekom frajeru nije digao zato što Mjesec nije bio poravnat s Jupiterom?

Pravu ljubav pročitat ćete kao otvorenu knjigu, ali na kineskom jeziku.

Kako se ne bismo izgubili u prijevodu i pod stolovima lokalne birtije, odlučila sam napisati 5 iskrenih rečenica koje muškarci zapravo žele čuti od nas. Ne pitajte me kako ja, kao žena mogu pisati o muškim potrebama, jer mi žene smo, naravno, uvijek u pravu.

Tko zna, možda jednog dana upoznate bolju polovicu od koje biste se mogli rastati.

LJUTA SAM

Ne "nije mi ništa", "ne znam o čemu pričaš", "samo sam malo umorna".

Mi žene često se hvalimo da bolje poznajemo i izražavamo svoje emocije, ali kada treba izgovoriti te dvije riječi, spetljamo se kao Franjo Lucić (59) među nogama nepoznate mlade žene (informacije poznate redakciji).

POTROŠI ME KAO KREDITNU KARTICU

Ako vam je djevojka loša u matematici, množenje će potrajati cijelu noć. Pametnom dosta.

OVAJ RAČUN JE NA MENE

Da se razumijemo, ako frajeru platim piće na prvom dejtu onda očekujem da na kraju večeri da i pi*ke.

Šalu na stranu, iskreno, nisam pobornik običaja da na muškarca pada odgovornost plaćanja računa na prvom dejtu.

U današnje vrijeme kada se dičimo da kao žene imamo jednaka prava kao i muškarci, mislim da s tim pravima dolazi i odgovornost čak i u trivijalnim stvarima poput plaćanja kave.

Vodim se logikom - tko pozove na piće, taj ga valjda i plaća. Iako na ovu temu često nailazim na neslaganje svojih prijatelja.

NARUČIT ĆEMO QUATTRO FORMAGGIO I COLU

Vjerujem da su mužjaci u prapovijesti bili lovci jer realno im se nije dalo čekati da ženka odluči što i gdje želi jesti.

Dok ona donese odluku, muškarac je već ulovio i pripremio bizona za cijelo selo.

Možda ženska odlučnost ponekad stvara probleme, ali naša neodlučnost uvijek stvara posljedice.

Svoju neodlučnost radije zamijenite radoznalošću. Ne vjerujte onoj "radoznalost je ubila mačku" jer svi znamo da to četveronožno klupko ima 9 života.

HAJDUK/DINAMO JE POBIJEDIO

Na stadionima nema puno ženskih navijača jer nogometaši ne mogu toliko brzo trčati koliko žene može puno pričati/navijati.

Realno, nije bitno za koji klub navija. Činjenica da dijelite entuzijazam prema njegovom najdražem klubu samo pokazujete da ste zapravo njegov najveći navijač.

Sljedeći put kada same sebe uhvatite u činu zamućivanju onoga što zaista mislite ili želite, sjetite se da su ljubavni odnosi poput šaha.

Nekad ćete tijekom partije naletjeti na princa, a ponekada samo na konja.

Koliko god muškarac imao dobro otvaranje ili strategiju, kraljica je ta koja na kraju igre zadaje šah-mat. Zaključak ovoga je da se opustite, uživate u igri i ostavite muškarcima da razbijaju glavu s taktiziranjem.

Ako vam niti ovaj moj mali cheat sheet ne pomogne da pronađete onog pravog, obratite se svojoj doktorici jer, realno, za ljubav je potrebno da su vam dijagnoze kompatibilne.

odnosi

ljubavne veze

Gala Svilan

dejtanje

newsletter

Prijavite se na Newsletter