bubble štivo

U Parizu jer sve ljepše i romantičnije - čak i čokolada! Neformalni vodič kroz grad svjetla i ljubavi koji otkriva sve njegove tajne


100posto
21.09.2019.11:00
U Parizu jer sve ljepše i romantičnije - čak i čokolada! Neformalni vodič kroz grad svjetla i ljubavi koji otkriva sve njegove tajne
Profimedia

sažeto

Čokoladarnice u Parizu tajna su i slasna mjesta, a ova nas knjiga vodi upravo onamo


100posto
21.09.2019.11:00

Imate li u sebi barem i trunku romantike, Pariz je jedno od onih mjesta koje će vas posebno privlačiti. Ne čudi to nimalo, s obzirom na to da je to grad višestoljetne kulture koji već na sam spomen njegova imena pripovijeda neku novu i originalnu priču.

Jenny Colgan britanska je autorica koja nam donosi Pariz o kakvom su mnogi od nas sanjali – čarobno mjesto u kojem se misteriji ljubavi i vrhunske čokolade prepliću kao da su jedno.

"Život je sladak u ovoj toploj priči o malenoj čokolateriji u Parizu. Zora rudi iznad Pont Neufa, uličice Pariza oživljavaju, a Anna Trent je već budna. I u najljepšoj čokolateriji u Parizu spravlja najfiniju čokoladu bogatu raznovrsnim okusima za kojom luduju pariške dame, gospoda i turisti. Golema je to promjena za nju koja je godinama radila u tvornici čokolade na sjeveru Engleske. No Ana je doživjela nesreću na poslu i završila u bolnici. Ni slutila nije da će baš ondje ponovno sresti gospođu Claire, svoju nekadašnju učiteljicu francuskoga, koja joj ponudi posao u pariškoj čokolateriji koju vodi njezina mladenačka ljubav – čuveni pariški čokolatijer Thierry.

Promo

I onda se sve zakotrlja. Stare se rane ponovno otvore, neke zacijele, a Anna otkrije i o sebi i o čokoladi ono što nije mogla zamisliti ni u najluđim snovima. Ponekad gorka, katkad slatka, ova će vam priča zasladiti srce i um, baš poput prave čokolade."

Kroz priču nas vodi Engleskinja Anna koja nam svojim zabavnim glasom pripovijeda o turbulentnom razdoblju svoga života i budućnosti čije se svjetlo nazire upravo u tajnim uličicama Pariza. Neobično je kako britanska, a ne francuska autorica upoznaje čitatelja sa živopisnim likovima koji su vrlo autentični te s dijelovima Pariza i njegove mistike o kojima se ne govori mnogo u turističkim vodičima.

Dijalozi u knjizi su realistični, ali istovremeno ne ukidaju mogućnost sanjarenja u čitatelju jer riječi dolaze od likova koji su ostvareni i trodimenzionalni. Osim toga, lutat ćete o dvama različitim gradovima – jedan je Pariz danas; drugi je taj isti grad, ali prije nekoliko desetljeća. Neobično je čitati koliko se toga promijenilo dok je opet mnogo toga ostalo istim.

Ovaj roman jedna je lijepa priča lišena patetike, no krcata trenucima koji će vam dotaknuti srce na neobičan način.

Pariz

knjige

bubble štivo

čitanje knjiga

newsletter

Prijavite se na Newsletter