LIJEPA STOPALA ZA NOVU SEZONU

U nekoliko jednostavnih koraka pripremite kod kuće savršenu pedikuru


Iris Hazler
13.04.2018.09:10
U nekoliko jednostavnih koraka pripremite kod kuće savršenu pedikuru
iStock

sažeto

Pedikura je jedan od onih tretmana ljepote kojeg si možete prirediti u vlastitoj kupaonici


Iris Hazler
13.04.2018.09:10

Njegovana stopala i pedikura nam pomažu da se pravilno držimo i da nam hodanje i stajanje budu ugodniji. Stoga, bez obzira preferirate li odlaske u kozmetičke salone ili kod kuće, evo na koji način u vlastitoj kupaonici možete napraviti savršenu pedikuru.

Svaka pedikura neka vam započne uklanjanjem eventualnog laka za nokte, a zatim odmaranjem stopala u toploj kupki. U kupku je najbolje dodati nekoliko kapi eteričnog ulja, a metvica, lavanda i čajevac najčešći su odabir zato što imaju protugljivični i antibakterijski učinak. Stopala neka budu u kupku minimalno 15 minuta kako bi vam se koža na stopalima omekšala.

Najčešći problem su ‘’tvrde pete’’, a njihovu grubu kožu uklonite posebnim velikim turpijama koje možete kupiti u svakoj drogeriji. Svakako izbjegavajte previse struganja kako ne bi iziritirali kožu, a nikako nemojte koristiti turpije u obliku ribeža i ne otklanjajte grubu kožu žiletom.

Nakon što ste sredili pete, krenite u uređivanje noktiju. Jedna od najčešćih pogrešaka jest rezanje noktiju sa strane što nerijetko dovodi do urastanja i brojnih problema. Stoga ih režite ravno, a krajeve zaoblite pomoću rašpice, a kožicu blago potisnite pomoću drvenih štapića za pedikuru. Ako imate neravnine na noktima, blago ih ispolirajte pomoću polirnog bloka i zatim se bacite na lakiranje.

Svako lakiranje neka vam započne s baznim, prozirnim lakom koji će zaštiti nokte od listanja i pucanja, a ujedno pomoći da se lak u boji nanese ravnomjerno. Kako vam se lak ne bi uništio dok se suši jer smo svi mi malo nespretni, možete koristiti separatore za prste ili, jednostavnije, maramicu koju možete provući između prstiju u cik-ack smjeru kako biste ih uspješno odvojili, bez straha od ‘’keljenja’’ laka.

Nakon što se lak osuši, pomoću odstranjivača uklonite eventualne mrljice i zatim završite tretman pomoću hranjive kreme za stopala i vase nogice su spremne sa sandale i haljinice!

ljepota

beauty

stopala

pedikura

njega stopala

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter