GALA SVILAN PIŠE ZA 100POSTO

U današnjem svijetu dejtanja vuk dlaku mijenja, ali gaće nikada!


Gala Svilan
08.05.2018.14:00
U današnjem svijetu dejtanja vuk dlaku mijenja, ali gaće nikada!
Ivana Nobilo/CROPIX

sažeto

Pametna, britka i bez dlake na jeziku, Gala donosi dating navike koje naše bake nikako ne mogu razumjeti


Gala Svilan
08.05.2018.14:00

Za dva tjedna bliži se dan od kojeg strepi svaka djevojka, moj 30. rođendan. I kako čitam po popularnim medijima: a) kraj mog života ili b) početak mog života, nove dvadesete.

Mom psihičkom stanju naravno ne pomaže činjenica da sam singl, dok su svi moji prijatelji u vezama/brakovima, uzgajaju djecu ili posvajaju iz Dumovca, dok ja u svoje slobodno vrijeme pokušavam usavršiti tehniku spavanja uz zvukove budilice.

U klubovima se u zadnje vrijeme osjećam poput učiteljice koja pazi na mlađariju na maturalcu, na koncertima više ne nosim štikle nego Kosmodisk, a nakon izlaska ne odem na burek nego na bolovanje.

Na Tinderu i blind dejtovima sam bila već toliko puta da mislim da imam pravo od HZZO-a tražiti pravo na psa vodiča za slijepe, a jedina aplikacija koju valjda nisam probala za dating je Uber.

Ivana Nobilo/CROPIX

Dva su način na koji možete prigrliti ovu realnost, emocionalno se vezati uz cheesecake, u kutu svog doma poput Bridget Jones ili samosvjesno I samoljubivo poput mog idola, Miss Piggy.

Kada god posjetim svoju baku u Dalmaciji uvijek mogu očekivati ista dva pitanja, koje religiozno postavlja po prioritetu važnosti; jesi li jela i imaš li dečka?

Moj ljubavni status uvijek je jednak mom želudcu, isprazan. Baka zatim izmijesi njoke, ali i moje strepljenje; “kada, kako i zašto je mala od Vinka već na drugom ditetu?”

Pokušavam joj iznova objasniti da situacija na tržištu nije jednaka onoj kada je ona bila mlada i da današnje generacije žive, pardon, preživljavaju po nekim potpuno drugačijim pravilima.

Iz mojih neuspješnih dating pohoda i naših ćakula, izrodilo se i par spoznaja o novim navikama mladih, koje sam joj pokušava dočarati na što jednostavniji način:

Netflix and Chill

Odnosi se na poziv kojim djevojci nonšalantno želite poručiti da ste opušteni, da više preferirate druženje u kućnoj atmosferi od ludih izlazaka u klubove.

Trebala su mi valjda tri dejta dok nisam shvatila da je ovo zapravo šifrirana poruka, da u pozadini neće pucati kokice nego kondomi. Shvatila sam da sam i sama prestara.

Majmunovanje

Kako i samo ime aludira, majmunovanje je njihanje s grane na granu, od jedne veze do druge veze, jednog majmuna do drugog majmuna, od jedne banane do druge banane.

Najčešće ga prakticiraju preplašene djevojke koje nisu naučile biti same.

Ivana Nobilo/CROPIX

Ljubavna hibernacija

Odnosi se na jesen i zimu, vrijeme stvoreno za dekicu i topli čaj.

Kako se gledanje filmova u hladnijim mjesecima bez društva ne bi pretvorilo u depresivnu epizodu, najlakše rješenje je pronalazak sezonskog partnera koji će vas zabavljati dok ne skinete sve filmova s torrenta i onih par ekstra kg do ljeta dok ponovno ne počnete tražiti pravu ljubav.

Zapamtite, vuk dlaku mijenja, ali gaće nikada.

Klupa za rezervne igrače

Svojevrsno dating osiguranje, ali bez isplate za doživljenje te s maksimalnim vremenskim ugovorenim periodom od dva mjeseca.

Iako se s nekim viđate, sa strane navlačite barem još dva rezervna igrača koji služe kao pojas za spašavanje u slučaju nezgodne (čitaj mala slova, prekida).

Vi ste za njih premija, mjesečna ili polugodišnja, a oni za vas zatezna kamata.

Ivana Nobilo/CROPIX

Like laktarenje

Naši očevi i djedovi, kako bi odveli odabranu na dejt trebali su proći proceduru koja je nezamisliva današnjih frajerima. Možete li zamisliti da samo za jedan izlazak prvo djevojci morate priči, voditi barem trosatni razgovor te na posljetku nazvati na kućni telefon ne bi li ste ju pozvali na spoj, a da pri tom postoji velika vjerojatnost da slušalicu podigne njezin otac?

Današnje udvaranje pak, svelo se na bjesomučno lupanje po tipki lajk dok dotična ne shvati da tolika količina srčeka, smajlića i komentara ne može biti slučajna.

Emoticoni su postali poput svojevrsnog ritualnog udvaranje afričke ptice pjevice koja za udvaranje izvodi ritualni ples oko ženke, dok paradira svoje šareno perje.

odnosi

društvene mreže

Gala Svilan

dejtanje

Netflix

kolumna

spojevi

newsletter

Prijavite se na Newsletter