bubble štivo

Trileri i znanstveno-fantastični romani koji će vas oduševiti ove jeseni


100posto
14.10.2018.12:00
Trileri i znanstveno-fantastični romani koji će vas oduševiti ove jeseni
iStock

sažeto

Ušuškajte se u dekicu i uzmite novu knjigu - savršen recept za jesenski dan


100posto
14.10.2018.12:00

Vrućine možda nisu u potpunosti nestale, ali po malo možemo osjetiti da nam dolazi jesen. Svi znamo što to znači. Šetnje kroz more lišća, jesenske kiše, magla i velika potreba da se ušuškamo u topli krevet, zadimimo svjetla, slušamo kako pada kiša, pijemo čaj i čitamo predobru knjigu. Zato smo vas mi odlučili pripremiti i spremili vam odmah tri naslova uz koja ćete moći uživati.

Posljednja straža - Stephen King

Kome skraćivanje dana nije dovoljno, može si svakodnevicu još malo tmurnijom napraviti uz Stephena Kinga. On svoje čitatelje nikada ne ostavlja na cjedilu pa nam u trećem i posljednjem nastavku svoje trilogije o detektivu Billu Hodgesu donosi malo misterije i telekinetičkih sposobnosti.

Promo

Na Traumatologiji u klinici za oštećenja mozga počinje se događati nešto čudnovato. Masovni ubojica Brady Hartsfield leži u nepomično u krevetu već pet godina. Iako slini i beživotno pilji u strop, svejedno se u njemu razvija nešto strašno. Doktori su rekli da za njega ne postoji mogućnost potpunog oporavka, ali u njemu su se pojavile telekinetičke sposobnosti s kojima namjerava uništiti cijeli grad. Bivši detektiv Bill Hodges i njegova partnerica Holly Gibney dobivaju poziv da su se dogodila ubojstva koja su izrazito nalik na ubojstva koja je činio Brady Harsfield. U nevjerici odlaze na mjesto zločina i ulaze u vrtlog zla koji im je Harsfield priredio.

Zvuk stakla - Karen White

Oni koji su malo više privrženi dramama ne moraju čekati priče svojih prijatelja i prijateljica koji tek prolaze kroz prekid ili pak priče o tuđim svađama. Možete se opustiti jer Merritt Heyward u knjizi "Zvuk stakla" ima dovoljno dramatičan i dinamičan život tako da ne morate zabadati noseve u tuđe živote, Karen White vas je osigurala za ovu jesen!

Promo

Merritt Heyward je prije dvije godine postala udovica. Razorena zbog gubitka povlači se u sebe sve dok jednog dana ne dobije neočekivano pismo – kuća koja je nekoć pripadala njenom suprugu pripisana je njoj. Kako nije mogla preboljeti Calovu smrt odlazi živjeti na novo imanje i suočava se s prošlošću njenog preminulog supruga. Međutim, život joj se dodatno zakomplicira kada kod nje dođu njena premlada maćeha i desetogodišnji polubrat. Tada započinje Merrittina borba s vlastitim strahovima, suočavanje s prošlošću obitelji Heywardovih i pronalazak samo iscijeljenje.

Gen s Atlantide - A.G. Riddle

Bez brige. Ljubitelje znanstvene fantastike isto nismo zaboravili. "Gen s Atlantide" je prava sci-fi poslastica i nikako je ove jeseni ne bi trebali propustiti. Ako ste se već nekoliko puta zapitali o stvarnoj povijesti čovječanstva onda će vam ova verzija osmišljena od strane A.G. Riddle biti intrigantna.

Promo

Tajna o porijeklu čovječanstva bit će otkrivena. Na Antarktiku je započela bitka za spas ljudske vrste. Posada istraživačkog broda je nedaleko od obale pronašla tajanstvenu strukturu koja ne liči na ništa što je moglo biti djelo ljudskih ruku. Međutim, jedna tajna organizacija tvrdi da zna što je to i koja mu je svrha jer se već tisućljeće priprema na povratak najvećeg neprijatelja čovječanstva. Tvrde da ljudskoj vrsti prijeti izumiranje, a za opstanak nužno je žrtvovati 99,9% populacije. Ako uspiju razotkriti tajne gena Atlantide i istinu o porijeklu čovjeka, onda možda mogu spriječiti nadolazeću katastrofu.

Najdraže moje – Gabriel Tallent

Roman koji brojni cijenjeni kritičari nazivaju remek-djelom, prvijenac je mladog američkog autora Gabriela Tallenta. Tema knjige je mračna jer se radi o pukom preživljavanju četrnaestogodišnjakinje koju otac zlostavlja, ali način na koji je autor pristupio temi uzdiže priču na razinu umjetnosti. Iako Turtle sa svojim ocem živi blizu civilizacije, njihov se život čini osamljenim i vrlo udaljenim od uobičajenog.

Promo

Knjiga je brutalna – otac je Turtle obučio preživljavanju u najtežim uvjetima te je vješta s oružjem koje rado koristi – ali poetični opisi prirode i dubokog ljudskog kontakta unose ravnotežu. Čita se iznimno brzo, no ne i lako jer izvlači na površinu emocije koje obično ne diramo zato što ih smatramo 'teškima'. Ovakav se roman pojavljuje jednom u desetljeću i ostavlja dubok trag.

knjige

bubble štivo

Stephen King

newsletter

Prijavite se na Newsletter