Dr. Miletić za Bubble

Treba li mladim ženama botox i kad ga je najbolje početi koristiti?


Dina Plevnik Hajduk
29.03.2017.15:55
Treba li mladim ženama botox i kad ga je najbolje početi koristiti?
Profimedia

sažeto

'Botox je preparat koji sadrži botulinum toksin koji blokira mišiće. Kod mlađih osoba koristi se za prevenciju bora, a kod starijih za njihovo povlačenje', objašnjava doktor.


Dina Plevnik Hajduk
29.03.2017.15:55

Sigurno ste primijetili da sve veći broj žena u dvadesetim i tridesetim godinama odlazi na botox što najbolje možemo vidjeti kad pogledamo djevojke s hrvatske i strane celebrity liste čija lica odjednom poprimaju zamrznut oblik.

Neki kažu da se samo pretjerano korištenje botoxa zaista vidi dok djelo pravog stručnjaka izgleda kao dobar makeover koji uključuje puno sna, zdraviji stil života i prirodno blistavu i elastičnu kožu.

Kako god bilo, poteže se pitanje dobne granice koja kao da je nestala kad je estetska kirurgija u pitanju jer žene sve mlađe i mlađe odlaze na tretmane koji se koriste za pomlađivanje.

Je li botox zaista potreban ženama u kasnim dvadesetima i ranim tridesetim godinama, upitali smo Dr. med. Matiju Miletića.

Press Foto

Što je zapravo botox?

"Botox je preparat koji sadrži botulinum toksin koji blokira mišiće. Kod mlađih osoba koristi se za prevenciju bora, a kod starijih za njihovo povlačenje", objašnjava doktor.

Kako se aplicira?

"Botox dolazi u prahu, a razrjeđuje se s fiziološkom otopinom i zatim aspirira u tanku špricu, i tankom iglom se direktno aplicira u željeno mjesto tj. u mišić koji je zaslužan svojom aktivnošću za nastanak bore. Maksimalan učinak može se očekivati 10 dana nakon aplikacije, a učinak traje od 4 do 6 mjeseci. Osobno težim prirodnom i skladnom izgledu i svojim klijentima u svim tretmanima koje im nudim nastojim da dobiju najbolji rezultat."

Je li potreban mlađim ženama?

"Kada će žena početi koristiti botox - to je stvar osobnog izbora, ali ako me pitate, mladim osobama koje još nemaju deklarirane bore, a kamoli one tvrdokorne, takav tretman nije potreban."

Bore smijalice su simpatične i daju karakter

"Svaka naznaka borica, naročito onih oko očiju tj.bora smijalica u toj fazi života može biti simpatična i privlačna te ukazuje na početak transformacije djevojke u ženu. Ipak jedan od glavnih faktora koji utječu na naš izgled je genetika pa ne mora značiti da će žena od 40 imati puno više bora od mlađih žena, ukoliko ima dobru genetiku."

Kada je idealno vrijeme za ovaj tretman?

"Generalno, što se više približava četrdesetoj ili se već u četrdesetima nalazi, to su bore naglašenije i dublje pa je poželjno da se tada započne s botoxiranjem, ukoliko to želite."

Što dobivamo botox tretmanom?

"Dobivamo stvarno mnogo... Ukoliko vas smetaju bore na čelu i između obrva, botox je dobitna kombinacija za rješavanje tog problema. Horizontalne bore čela i tzv. 11-ice između obrva se povlače i daju instantan svjež izgled. Ako osoba ima naglašene bore smijalice oko očiju, i one sjajno reagiraju na botox. Osobno, za bore na čelu, između obrva i bore smijalice preporučujem botox ako nisu duboke. Kad je riječ o dubljim borama, uz botox predlažem i filere koje će bore fino popuniti. Za bore oko usana, također predlažem kombinaciju botoxa i filera."

doktor

botox

Matija Miletić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter