LOKACIJE ZA OPUŠTANJE I UŽIVANJE

Tražite bijeg od gradske buke? Ovo su najljepša sela u Hrvatskoj za savršen odmor


Iris Hazler
26.02.2018.09:45
Tražite bijeg od gradske buke? Ovo su najljepša sela u Hrvatskoj za savršen odmor
Facebook

sažeto

Seoski turizam savršen je odabir za sve koji su se zasitili gradskog asfalta


Iris Hazler
26.02.2018.09:45

Buka automobila, smog, javni prijevoz i velike gužve ponekada nam se popnu na vrh glave i tražimo odmor daleko od takve atmosfere. Hrvatska je prepuna nevjerojatnih ljepota za odmor, a među njima su i skrivene lokacije na kojima ćete bez problema napuniti baterije. S obzirom na veliku potražnju, seoski turizam je iz sezone u sezonu sve življi, a mi vam donosimo najbolje lokacije za savršen odmor.

Čigoč

Facebook

Selo Čigoč nalazi se u Parku prirode Lonjsko polje, poznatom europskom ornitološkom rezervatu. Etno selo je najpoznatije po tome što je proglašen Europskim selom roda, kojih ima više nego ljudskih stanovnika, a svoj dan slave zadnju subotu u lipnju.

Facebook

Oduševljava svojim tradicionalnim drvenim kućama i pješačkim stazama, a istovremenom možete uživati u vrhunskoj gastronomskoj ponudi dok uživate u društvu roda iz neposredne blizine.

Rastoke

Facebook

U blizini grada Slunja nalazi se nevjerojatna lokacija. Rastoke krase brojne rijeke i jezerca, brzaci i mali slapovi, a čitav pejsaž upotpunjuju stari mlinovi i tradicijske kuće. Upravo su mlinovi dio povijesne baštine, a prema njima su imena dobili i slapovi u Rastokama.

Facebook

Kombinacija povijesti i prirode koja oduzima dah nudi idealan spoj lokacija za istraživanje, a posljednjih godina u ovom malom raju uživaju i vidre koje su postale svojevrsna turistička atrakcija. A nakon uživanja u šetnjama, vrijeme je da se prepustite ugostiteljskoj ponudi i nikako nemojte propustiti probati autohtonu pastrvu domaći beskvasni kruh.

Grožnjan

Facebook

Srednjovjekovni gradić prava je umjetnička oaza smještena u unutrašnjosti Istre. Odlikuje se uskim uličicama koje sakrivaju očuvane zidine, crkve i utvrde, a sve je dodatno upotpunjeno umjetničkom tradicijom koja se nalazi, doslovno, na svakom koraku.

Facebook

Od jazz festivala, likovnih grupa pa do galerija, Grožnjan će ugoditi svakom ukusu. Osim kulture i umjetnosti, Grožnjan nudi nevjerojatnu gastronomsku ponudu u kojoj svakako trebate isprobati tartufe i med, jednako kao i Istarska vina i rakije.

Kuterevo

Facebook

Kuterevo je planinsko naselje u na obroncima sjevernog Velebita, u blizini Otočca. Kombinacija ruralne arhitekture i tradicije očita je na svakom koraku od arhitekture do ručno izrađenih predmeta od drveta, ali ono po čemu je Kuterevo zasigurno najpoznatije jest utočište za medvjede.

Facebook

Nastalo 2002. godine, utočište je započelo s radom kako bi spasili medvjediće koji su ostali bez majke i istovremeno pomogli u zaštiti medvjeđeg staništa. U sklopu utočišta se nalazi i Volonterska postaja, a medvjede možete posjetiti u proljeće, ljeto i jesen, s obzirom na to da zimi hiberniraju. Idealno vrijeme za posjet utočištu je u ranim jutarnjim ili kasnijim popodnevnim satima.

Kneževi Vinogradi, Karanac

Facebook

Naselja općine Kneževi Vinogradi krasi nevjerojatna priroda baranjskog vinogorja.Udaljeni dvadesetak kilometara od Osijeka, Kneževi Vinogradi savršena su destinacija za ljubitelje dobre hrane i još bolje kapljice. Pejsaž koji se sadrži od šuma, vinograda, polja i rijeka krasi Baranju, ali i jedinstveni vinski podrumi. Smještaj nude tradicionalne kuće, a ljubitelji adrenalina mogu se upustiti u vožnju terenskim automobilima, kanuima, uređenim poligonom za paintball.

Facebook

Karanac se nalazi nedaleko od Kopačkog rita i Dunavskog rita gdje i ribolovci mogu uživati u svojim aktivnostima. A za kraj dana prepustite se autohtonim baranjskim vinima u kombinaciji s gastronomskom ponudom u kojoj dominiraju divljač i riba i specijaliteti poput čvaraka.

putovanje

bubble putovanja

odmor

rastoke

seoski turizam

Čigoč

Grožnjan

Kuterevo

Kneževi Vinogradi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter