Jesi li ti krivac?

Toksična ponašanja zbog kojih svaka tvoja veza propada


Dina Plevnik Hajduk
29.04.2017.21:30
Toksična ponašanja zbog kojih svaka tvoja veza propada
Profimedia

sažeto

Ako muškarci bježe od tebe, pogledaj u ogledalo i zapitaj se jesi li sama kriva


Dina Plevnik Hajduk
29.04.2017.21:30

                                          
Svaka ljubavna veza potpuno je drugačija, a sve su opet na neki način iste.

Za dobar odnos potrebno je poštovanje, strpljenje i razumijevanje, a strast i romantični osjećaji samo su šlag na torti koji se u određenim periodima mogu istrošiti, a zatim ponovno probuditi.

Svi smo skloni za svoje probleme kriviti druge, što je ponekad i istina, ali ako želiš sretnu ljubavnu priču u svom životu razmisli o svojim postupcima i zapitaj se radiš li ti ove toksične stvari.

1. Postavljaš se na tron, daleko iznad partnera

Samopouzdanje je jako privlačno, ali narcisoidnost i nedostatak suosjećanja među najružnijim su ljudskim osobinama. Ako stalno ponižavaš partnera, spočitavaš mu da može biti sretan što si uopće s njim i u svakoj svađi naglašavaš kako si samo ti u pravu, budi sigurna da će kad tad naći bolju priliku i ostaviti te zbog nekoga tko se prema njemu ponaša onako kako to svi zaslužuju.

2. Posesivna si i djetinjasta

Ideja da partneri moraju biti stalno zajedno ako se vole izrazito je naporna i djetinjasta. Svatko bi trebao imati svoje prijatelje i svoje interese jer samo dvije kompletne osobe mogu činiti dobru vezu. Nemoj mu trošiti kisik, slušati njegove omiljene bendove koji te inače ne bi zanimali, slagati se sa svime što kaže i lijepiti se za njega kad ode na pivu s frendovima - bit će jednaka osoba i kad se nakon dva sata vrati doma, a tebe će samo još više poštivati ako ćeš imati svoje hobije i svoja razmišljanja.

3. Ljubomora te izjeda

Neki ljudi su skloni ljubomori, a neki ne - takav nam je horoskop. Ipak, to ne znači da imaš pravo raditi ljubomorne ispade kad god te obuzme ludilo i u svakom trenu provjeravati gdje je i s kim priča. Ako te voli, zanimat ćeš ga samo ti, a ako ne, nije ni vrijedan tvoje pažnje.

4. Zločesta si prema svima

Sarkastični komentari tu i tamo znaju biti simpatični, ali zlobna podbadanja i neprestano vrijeđanje prijatelja, članova obitelji i kolega samo će pokazati da nisi zrela za zdrav odnos i svakog frajera otjerati od tebe. Poradi na samopouzdanju, i prvo očisti ispred svog praga!

5. Stalno imaš luđačke ispade

Scene, naguravanja i deranje u javnosti nisu simpatični ni u kojoj dobi - pogotovo kad ih radi odrasla žena. Vrijeme je da napokon odrasteš i postaneš dama.

ljubav

veza

muško ženski odnosi

ljubomora

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter