zašto su to do sada skrivali?

Svi pričaju o fenomenalnom triku ovog kuhara koji je otkrio kako da se jaja tijekom pečenja ne zalijepe za tavu


100posto
08.11.2019.18:00
Svi pričaju o fenomenalnom triku ovog kuhara koji je otkrio kako da se jaja tijekom pečenja ne zalijepe za tavu
Pixabay

sažeto

Kada se tava zagrije na srednje jakoj vatri, treba staviti malu količinu maslaca i maslinovog ulja na papir i jaje razbiti izravno na njega te zatim tavu pokriti poklopcem


100posto
08.11.2019.18:00

Sigurno mrzite kada pečete jaja, a ona vam se zalijepe za podlogu tave.  I ma koliko bili uvjereni da imate najbolju tavu na svijetu, sigurno vam se to dogodilo bar jednom u životu. Nije rješenje ni uliti pola litre ulja u tavu kako se jaje ne bi zalijepilo za podlogu, a pogotovo to nije zdravo. No, to više ne bi trebao biti problem bar tvrdi jedan australski chef koji je podijelio odličan trik s kojim će pržena jaja svaki put ispasti savršena.

Ne zaboravite poklopiti tavu

Kuhar Richard Cornish tvrdi da je sve što je potrebno je  papir za pečenje. Kada se tava zagrije na srednje jakoj vatri, treba staviti malu količinu maslaca i maslinovog ulja na papir i jaje razbiti izravno na njega te zatim tavu pokriti poklopcem. Nakon što se jaje ispeče s jedne strane, potrebno ga je okrenuti da se zapeče i druge. 

Ova metoda možda neće ostaviti hrskave rubove, ali kuhar tvrdi barem se nećete živcirati zbog neuspjelog obroka i ribanja zagorjele tave. Cornish također zagovara pokrivanje jaja dok se peku jer se tako toplina ravnomjernije raspoređuje po tavi.

Profimedia

jaja

jaje na oko

pečenje jaja

tava

papir za pečenje

newsletter

Prijavite se na Newsletter