bubble štivo

Otkrivamo tko je detektiv Matt koji se cijeli život bori s demonima iz prošlosti i zašto biste baš s njime trebali provesti ove jesenske dane


100posto
19.09.2019.14:30
Otkrivamo tko je detektiv Matt koji se cijeli život bori s demonima iz prošlosti i zašto biste baš s njime trebali provesti ove jesenske dane
Profimedia

sažeto

Hladnije vrijeme priziva i nešto hladniju literaturu - predlažemo dva nova trilera


100posto
19.09.2019.14:30

Ljeto nam je pri kraju, jesen se sve opasnije bliži, a novih knjiga je sve više i više. Srećom, sve stignemo, a pripremili smo vam dvije knjige koje preporučujemo ukoliko ste ljubitelj dobrih krimića. Sve što vam treba uz njih je topla dekica i jesen se već čini ljepšom.

Joy Ellis - Čuvaj se prošlosti

Detektiv Matt Ballard gotovo čitavu svoju karijeru bori se s demonima iz prošlosti. Na samom početku rada dogodio se zločin koji nikada nije zaboravio, ali nikada ga nije ni riješio do kraja. Tri dječaka su ubijena na istom području, a nakon što je glavni sumnjivac ubijen, ubojstva su prestala. Ali, Matt nikada nije bio posve zadovoljan kako se priča razvila.

Promo

Čak 25 godina kasnije ponovno se dogodilo ubojstvo koje neodoljivo podsjeća na ono od čega Matt već godinama strahuje. Detektiv otvara slučaj ponovno, no kako se događaji razvijaju, sve više postaje jasno da se ubojica obraća upravo njemu. Zna stvari o Mattu koje on nikada ni s kime nije podijelio, a što više detalja izlazi na površinu, to se Matt sve više boji za vlastiti život.

Knjiga je puna tenzija i napetih scena, no upravo je to ono zbog čega ćete je zavoljeti od samoga početka te ju nećete ispustiti iz ruku do samoga kraja.

Žrtva bez lica - Stefan Ahnhem

Fabian Risk odlazi iz Stockholma u manji i mirniji grad Helsingborg kako bi započeo novi život. Radi se o policijskom inspektoru koji želi izgladiti bračnu krizu te svoju obitelj ponovno okupiti.

Tek nekoliko sati nakon što je došao u rodni grad pozovu ga na slučaj istrage okrutnog ubojstva. Tijelo Riskova školskog kolege pronađeno je bez šake u lokalnoj školi, a ubrzo nakon toga pojavljuju se trupla ostalih njegovih kolega iz razreda.

Promo

Ubojica očito za cilj ima pobiti čitav jedan razred iz nekog razloga, a inspektor se nađe u utrci s vremenom te pokušava pronaći ubojicu prije nego što i sam postane meta. Stefan Ahnhem sjajno je opisao svaki lik skupa sa svim manama, a krimi triler ovog ranga savršeno je štivo ukoliko volite švedske trilere inače.

bubble štivo

triler

čitanje knjiga

newsletter

Prijavite se na Newsletter