RAZBIJANJE MITOVA

Što se događa našem tijelu ako se svaki dan samozadovoljavamo?


Iris Hazler
19.10.2017.21:00
Što se događa našem tijelu ako se svaki dan samozadovoljavamo?
iStock

sažeto

Iako je još uvijek tabu tema, masturbacija je sastavni dio naših života


Iris Hazler
19.10.2017.21:00

Mnogi se srame već na sam spomen, posebice žene, kada je u pitanju samozadovoljavanje, ali činjenica je da je većina nas to učinila barem jednom, ako ne i redovito. Povlače se pitanja koliko je samozadovoljavanje (ne)zdravo i kako utječe na naše tijelo, a odgovori su itekako pozitivni.

Orgazam u tijelu oslobađa endorfine, dopamin i oksitocin, poznatije kao hormone sreće. Ovi hormoni zaslužni su za podizanje raspoloženja i čine nas sretnima, a istodobno, samozadovoljavanjem najbolje otkrivate što vam odgovara, a što ne. I upravo to upoznavanje vlastitog tijela dovodi i do zdravijeg seksualnog života jer i svojoj boljoj polovici možete sugerirati što vam najviše paše.

Osim toga, masturbacija oslobađa psihički i fizički stres i napetost te nas opušta. Kemijske reakcije do kojih dolazi orgazmom odlične su za jačanje imuniteta i pomažu u kvalitetnijem spavanju. Poznato je kako Kegelove vježbe jačaju mišiće maternice, a jednako tako i orgazmi. Stoga, za vaše zdravlje - samozadovoljavanje i orgazam su najbolji način kako ojačati zidove maternice.

Stoga, ako vam dođe volja - samo navalite, za zdravlje je!

seks

seksualnost

seksualni život

masturbiranje

samozadovoljavanje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter